Nina Pagès
,
13/04/2016
Activa't

El FSCat debat alternatives al capitalisme a Girona

La tercera edició de l'esdeveniment arriba el 16 d'abril amb ponents com David Fernàndez i Miren Etxezarreta

Foto: 

Fòrum Social Català
Fotografia de l'edició del 2014
El pròxim 16 d'abril, arranca la tercera edició gironina del Fòrum Social Català, un esdeveniment organitzat per 37 entitats de diversos sectors que pretén intercanviar experiències i debatre propostes alternatives al model actual de desenvolupament dels pobles.

La Biblioteca Carles Rahola serà l'espai on es farà el FSCAT d'enguany, que s'iniciarà a les 10 h del matí amb una marxa reivindicativa des de la plaça Independència fins a la bilbioteca. Un cop allà, es llegirà el manifest i començaran les activitats en tres espais diferents de l'edifici. A les 11.30 h, l'economista Miren Etxezarreta, la sociòloga Sandra Ezquerra i la fundadora del grup d'investigació GESES, María Jesús Izquierdo, obriran un espai de debat sobre les possibles alternatives al capitalisme. Tot seguit, a les 13 h, diversos membres de l'Associació de Naturalistes de Girona, de l'Observatori del Deute en la Globalització, de Xarxa per la Sobirania Energètica i d'IADEN parlaran del canvi climàtic i dels seus impactes socioambientals.

L'entitat Escudella Solidària serà l'encarregada de fer el dinar, i oferirà un menú popular de 7 € al cobert de l'Escola Migdia, els tiquets del qual es podran obtenir a diferents punts com la Coordinadora d'ONG Solidàries o la Llibreria les Voltes, entre d'altres. 

Al llarg del dia, les xerrades i debats aniran destinats a debatre temàtiques com el dret a la informació i l'espai dels mitjans alternatius, que comptarà amb la presència de l'exdiputat de la CUP, David Fernàndez, i de periodistes d'altres mitjans com Ariet, el Crític i Eldimoni.com, la gestió de l'aigua de casa nostra, les desigualtats i l'acollida de persones refugiades a les comarques gironines. A més, paral·lelament, una Fira d'Entitats davant de la zona d'accés de la biblioteca oferirà informació sobre les entitats gironines que treballen en els àmbits esmentats i es podran visitar dues exposicions reivindicatives: 'Vida quotidiana i canvi climàtic', de l'ANG, i 'Temporers, de Càritas Espanyola.

El FSCAT a Girona compta amb el suport de l'Ajuntament de Girona i amb la col·laboració de la demarcació gironina del Col·legi de Periodistes. La primera edició es va celebrar el 2010 i, des de llavors, la ciutat ha acollit aquest esdeveniment amb regularitat, essent, enguany, l'única delegació catalana que l'ha mantingut.

 

També et pot interessar