Arts
,
2018
Del 19 d'abril al 25 de maig
Centre Associat UNED
Salt

Exposició 'HÈGIRA. Una mirada des del front de guerra fins a la fortalesa Europa'

L'exposició fotogràfica 'Hègira. Una mirada des del front de guerra fins a la fortalesa Europa' reflecteix el moviment migratori de milers de refugiats a través d’un viatge que ha portat l’autor, Joakim M. Vila, fins a l’Irak, Kurdistan, Líban, Lesbos, Grècia, Serbia-Hungria, Alemanya, França, Ceuta i Melilla.

A través d’un centenar de retrats i escenes quotidianes, dins dels camps de refugiats i a les fronteres, Vila capta amb la màxima intensitat, en blanc i negre, els desigs i els temors de persones refugiades i migrants que fugen dels conflictes bèl·lics i de la pobresa i cerquen una vida millor a Europa.

Les fotos han estat preses l’ any 2016, després del tancament de fronteres i els discutibles acords entre la Unió Europea i Turquia.
L’exposició es complementa amb fotos preses als camps de refugiats durant la guerra del Congo de 2008-2009.

Horari: 

De dilluns a dijous: de 10 a 13h i de 17 a 20h.
Divendres: de 9 a 14h.

Sinopsi: 

Joakim M. Vila (Figueres, 1974) és fotoperiodista, llicenciat en Antropologia i en Treball Social, postgraduat en Desenvolupament i cooperació internacional i ha dedicat els últims anys a documentar els conflictes humanitaris i ambientals arreu del món. Anteriorment va presentar a Figueres un documental centrat en els indígenes de l’Amazònia.

Més informació: 

Web UNED Girona
 

  • imatge de control 1per1