Arts
,
2018
Del 25 de novembre al 2 d'abril
Museu d'Art de Girona
Girona

Exposició 'Olga Sacharoff: pintura, poesia i emancipació'

Exposició central de l’Any Sacharoff, que commemora els 50 anys de la mort de la pintora russa avantguardista Olga Sacharoff, i té com a objectiu situar-la com una artista activa a la denominada Escola de París de la primera meitat del segle XX; així com mostrar els vincles de la pintora amb l’art català dels anys 1940 i 1950.

Sense voluntat d’esdevenir una exposició antològica, la mostra planteja un itinerari iconogràfic per les temàtiques més significatives i recurrents en l’obra de Sacharoff: animals, flors, retrats, paisatges, i sobretot la presència de la figura de la dona com a eix central del seu discurs artístic.

Horari: 

Feiners: de 10 a 18h
Diumenges i festius: de 10 a 14h

Sinopsi: 

L’exposició reuneix també fotografies i documentació inèdita de l’artista i el seu cercle, així com articles de premsa de l’època, en els quals es comenten exposicions i altres qüestions relatives a l’obra i a la pintora. Aquests materials permeten contextualitzar més clarament les circumstàncies de la producció de l’obra, a fi de traçar un itinerari complet per la seva trajectòria vital i artística. Un aspecte destacat és l’exhibició de totes les obres literàries il·lustrades per l’artista, una faceta força desconeguda.

Programa: 

Consulta totes les activitats de l'Any Olga Sacharoff (enllaç)

Preu: 

4,5€

Més informació: 

  • imatge de control 1per1