Espectacles
,
2021

4 Històries de Teatre Breu

En el marc del FITAG, el Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona, 4 Històries de Teatre Breu, un espectacle que recull diverses obres: 'Ifigenia inmóvil' a càrrec de Teatro Pinos Nuevos (Cuba); 'Un cadàver actuant', a càrrec de la companyia Theatrum Mundi (Girona); 'Nopoleó' de Mar Caulas (Girona); i 'Transparent' de Cristina Guasch (Girona).

Sinopsi: 

> 'Ifigenia inmóvil':
Clitemnestra,mare soltera atrapada en una realitat social que la supera, espera amb angoixa qui va ser el seu marit, Agamenón,i pare de la seva immòbil filla Ifigenia. Una visita inesperada d'un jove que fuig de la policia fa que la seva quotidianitat canviï, i exacerba les seves pors i les seves passions. 

> 'Un cadàver actuant':
Després d'una guerra, el món mai no torna a ser el mateix. Es produeixen tota mena de canvis, des dels més evidents, com el model de govern, fins als més petits, en la mentalitat, sobre determinats assumptes. Un d'aquests assumptes sempre ha estat l'art, la funció, la percepció i els objectius del qual han canviat (i canvien) al llarg dels anys, i que molts cops s'han vist reprimits. Aquesta repressió és la realitat de Jaume Gavilán, que busca organitzar amb èxit petites funcions clandestines per poder fer arribar l'art a tots els que encara no hi han renunciat.

> 'Nopoleó'
Quan la seva vida personal i professional es barregen mentre fa la presentació de la seva tesi, una historiadora ha de decidir què és més fàcil: convèncer el tribunal que Napoleó Bonaparte mai no va existir o bé organitzar un casament? 

> 'Transparent':
Transparent parteix de la inestabilitat emocional que es produeix quan t'adones de la realitat. T'has plantejat que potser els teus amics t'estan matant a poc a poc? Has experimentat aquell moment en què t'adones que, si bé per a tu són com una segona família, si no en marxes lluny et mataran emocionalment, perdràs la teva personalitat, la teva manera de ser? L'obra parla d'aquesta inestabilitat i de com dins nostre tenim una part salvatge que vol sortir i que retenim de cares enfora.

Organitza: 

Diputació de Girona

  • imatge de control 1per1