Arts
,
2021

Exposició 'Lagar / Bégué. Els anys catalans 1915-1918'

Exposició 'Lagar / Bégué. Els anys catalans 1915-1918', una mostra que fa un primer intent de revisió de la vida i l'obra del pintor salmantí Celso Lagar Arroyo (Ciudad Rodrigo, 1891 – Sevilla, 1966) en un moment clau de la seva trajectòria, el que abasta els anys que va passar a Catalunya entre 1915 i 1918.

Durant aquest període (en què també va fer estades a París, Madrid i Bilbao) Lagar va celebrar quatre exposicions a les Galeries Dalmau i les Galeries Laietanes de Barcelona, una exposició a la Sala Athenea de Girona, va prendre part en algunes mostres col·lectives i va participar activament en els moviments artístics que s'estaven desenvolupant a casa nostra, situant-se en l'òrbita avantguardista amb la creació d'un isme propi, el planisme, tot i mantenint una proximitat ambigua amb el noucentisme.

Malgrat aquesta activitat intensa, la seva figura no s'ha acabat d'integrar en cap dels relats de l'art català del període, i quan se'l cita sol ser com un personatge més aviat tangencial, una mena de passavolant més o menys efímer.

Aquesta exposició, en canvi, parteix de la tesi que no només els anys que Lagar va passar a Catalunya van ser molt importants en el seu desenvolupament, sinó que ell també va ser una figura significativa en l'entorn artístic del país, tal i com provarem d'explicar.

Horari: 

De dilluns a divendres: de 10 a 18h
Diumenges i festius: de 10 a 14h
Dilluns (excepte festius), tancat

Inauguració: 

Dissabte 23 d'octubre, a les 12h

Comissariada per: 

Mª Lluïsa Faxedas Brujats i María José González Madrid

Organitza: 

Museu d'Art de Girona

Més informació: 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1