Arts
,
2021
Del 19 de juny al 16 de gener
Museu d'Història de Girona
Girona

Exposició 'Les coses que foren'

Exposició 'Les coses que foren. Històries de Girona narrades pels objectes del museu', una mostra que explica, a través d'objectes destacats i curiosos, històries de la ciutat, del seu patrimoni i de la seva gent.

S'hi troba des d'un àngel sense cap fins a un conjunt d'estris de ceràmica del segle XVIII tot passant pel reliquiari de Sant Narcís, una taula d'inspecció ginecològica d'inicis de segle XX, les rajoles amb l'escut d'una dama medieval, un bombo per a sortejar temes d'examen, l'ordidor de la Gròber, l'acordió que acompanyava els gegants, una càmera fotogràfica dels anys 60, un ventall de seda pintada o el retrat irreal d'una gitana morta.

Els objectes narren històries, preserven records i mantenen diàlegs entre ells i amb el passat. Parlen de coses i de gent que el temps ha amagat i que la memòria ha arraconat. Una relectura amb perspectives diverses crea nous relats que, des dels marges de la història convencional, posa de relleu algunes petites grans qüestions que han anat bastint la Girona que coneixem i estimem.

Aquesta mostra convida a exercir, tot manllevant l'expressió de Carles Rahola, "el sentiment de noble curiositat per les coses que foren".

Horari: 

D'octubre a abril:
De dimarts a dissabte: de 10:30 a 17:30h
Diumenges i festius: de 10:30 a 13:30h

De maig a setembre:
De dimarts a dissabte: de 10:30 a 18:30h
Diumenges i festius de 10:30 a 13:30h

Comissariada per: 

Sílvia Planas Marcé

Més informació: 

  • imatge de control 1per1