Arts
,
2021
Del 14 al 30 de setembre
Seu del Col·legi de Periodistes de Girona
Girona

Exposició 'RaholaFoto2021'

Exposició 'RaholaFoto2021', selecció de les 109 imatges que es van presentar a la dotzena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local. La mostra inclou fotos de Martí Albesa, David Aparicio, Cèlia Atset, Joan Castro, Pere Duran, Toni Ferragut, Dolors Gibert, Eduard Martí, Aniol Resclosa, Jordi Ribot, Glòria Sánchez i Marc Sanye.

Sinopsi: 

Semblava que el temporal Gloria havia de ser-ne el protagonista, però les destrosses que va deixar a les comarques gironines van passar a la categoria d’anècdota quan, al març, va irrompre el coronavirus per canviar-ho tot.

Tant la fotografia guanyadora com la finalista copsen de manera magistral el duríssim rastre que deixa la Covid-19 dins els hospitals. No són les úniques. La majoria de les imatges presentades mostraven com un virus va sacsejar les nostres vides i les va alterar durant molt més temps del que havíem previst.

Una vegada més, els fotoperiodistes van tenir un paper essencial a l’hora de confrontar-nos amb una realitat que, sobretot als primers mesos, les autoritats preferien que s’expliqués amb xifres i no amb imatges. Fotografies com les que integren aquesta exposició són necessàries per recordar-nos que darrere dels números i de les estadístiques hi ha persones, amb les seves emocions, pors i esperances.

Organitza: 

Diputació de Girona i Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes

  • imatge de control 1per1