Espectacles
,
2021

Òpera 'Aida'

Òpera 'Aida' de G. Verdi, a càrrec de l'Orquestra Simfònica del Vallès amb el Cor Amics de l’Òpera de Sabadell. Es tracta de la segona producció de la Fundació Òpera a Catalunya, nascuda per donar continuïtat als gairebé 40 anys de tasca de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell.

Sinopsi: 

Aquesta òpera va ser un encàrrec fet a Giuseppe Verdi pel kediv d’Egipte, Ismaïl Baixà, per ser estrenada al teatre de l’Òpera Khedivial del Caire l’any 1871, ara fa tot just 150 anys. Amb la voluntat de fer un gran espectacle amb escenes plenes d’esplendor i un gran desplegament orquestral i coral i evocar la magnificència de l’antic Egipte, Aida va ser rebuda amb una gran acceptació pel públic i, de fet, continua essent un clàssic dels repertoris operístics.

L'òpera està situada a l'Antic Egipte i narra el triangle amorós que condueix Aida, Amneris i Radamès a portar la passió, l'amor i l'odi fins a les últimes conseqüències. La protagonista de l'òpera és Aida, una princesa etíop que és capturada i portada a Egipte com a esclava. Radamès, un comandant militar, lluita al dividir-se entre el seu amor per ella i la seva lleialtat al Faraó. Per complicar encara més la trama, Radamès és objecte de l'amor de la filla del Faraó, Amneris, tot i que ell no correspon als seus sentiments.

Preu: 

Entre 10 i 50€ | Comprar entrada aquí (enllaç)

Fitxa tècnica: 

Orquestra: Orquestra Simfònica del Vallès
Cor: Cor Amics de l’Òpera de Sabadell
Direcció musical: Daniel Gil de Tejada
Direcció d'escena i vestuari: Carles Ortiz
Solistes: Maite Alberola, Alejandro Roy, Laura Vila, Carles Daza, Jeroboám Tejera, Alejandro Baliñas, Eugenia Montenegro i Nacho Guzmán

  • imatge de control 1per1