Espectacles
,
2021

Òpera 'Tosca'

Òpera 'Tosca', a càrrec de l'Orquestra Simfònica del Vallès amb el Cor Amics de l’Òpera de Sabadell

Es tracta d'una òpera en tres actes (sobretitulada en català) de Giacomo Puccini sobre un llibret italià de Luigi Illicai Giusepe Giocosa, basat en el drama La Tosca, de Victorien Sardou, estrenada al Teatro Constanzi de Roma el 14 de gener de 1900.

Sinopsi: 

L'argument de 'Tosca' és de tall polític, inserit en un ambient històric verídic que és l'Europa del 1800, i enmig de la invasió de Napoleóa Itàlia (batalla de Marengo) darrere de les seves idees revolucionàries.

Aquesta òpera explica com el republicà romà Cesare Angelotti fuig de la presó de Castel Sant'Angelo i es refugia a l'església de Sant'Andrea della Valle on el seu amic Mario Cavaradossi està pintant una Maddalena.

El cap de la policia, Scarpia, que ha alimentat la gelosia de l'amant del pintor, la cantant Floria Tosca, empresona Cavaradossi i el tortura per esbrinar on s'amaga Angelotti. Floria Tosca, disposada a tot, s'ofereix al desig de Scarpia acanvi de la llibertat de l'amant després d'un simulacre d'afusellament, però tot camina cap a un desenllaç terrible.

Preu: 

Entre 10 i 50€ | Comprar entrada aquí (enllaç)

Fitxa tècnica: 

Solistes: Maribel Ortega, Enrique Ferrer, Luís Cansino, Alejandro Baliñas, Pau Armengol i Joan Garcia Gomà
Direcció musical: Sergi Roca
Direcció de cor: Daniel Gil de Tejada
Direcció d'escena: Carles Ortiz
Directora artística: Mirna Lacambra

  • imatge de control 1per1