Arts
,
2022
Del 2 al 30 de juny
Casa de Cultura
Tossa de Mar

Exposició 'Dones il·lustres. Dones il·lustradores'

Exposició 'Dones il·lustres. Dones il·lustradores', una mostra que recull 10 il·lustracions on il·lustradores professionals van retratar, seguint el seu propi estil, dones referents per les aportacions que han fet en coneixements, reivindicacions o lluites socials i que, malgrat els intents de fer-les invisibles, han estat pioneres en els respectius camps.

Marta Bellvehí va retratar Marielle Franco; Bruna Valls a Simone de Beauvoir; Cristina Culubret a Virginia Woolf; Anna Grimal a Hedy Lamarr; Roser Matas a Clara Campoamor; Nirvana Jiménez a Kathy Switzer; Marisa Martínez a Mari Pepa Colomer; Joana Santamans a Malala Yousafzai; Olga Capdevila a Judith Butler; i XuxuLanstrum a Mercè Rodoreda.

La col·lecció s'amplià el 2021 amb el retrat de dues dones il·lustres més, la biòloga Lynn Margulis i la primera dona afroamericana que va viatjar a l'espai, Mae Jemison, il·lustrades per Gemma Quevedo i Carmela Maracas.

Aquest 2022 s'aplia de nou amb l’escriptora afganesa Nadia Ghulam, il·lustrada per Amaia Arrazola i les nord-americanes Marsha P. Johnson i Sylvia Rivera, importants activistes LGTBI, retratades des de l’òptica d'Arantxa Recio Parra.

Horari: 

De dilluns a divendres: de 9 a 19h

Més informació: