Arts
,
2022

Exposició 'Et Elissa devint Didon'

Exposició 'Et Elissa devint Didon', on l'artista Anna Ill mostra el resultat de la residència per a joves creadors, Jiser, que va realitzar l'estiu del 2019

Inauguració: 

Dimecres 23 de març, 19h

Comissariada per: 

Natàlia Chocarro Bosom (Fundació Vila Casas)

Sinopsi: 

Les llegendes, com la vida, contenen tots aquells atributs que ens defineixen com a éssers humans. Allò que sempre ens commou és la seva atemporalitat, la capacitat de traslladar el temps pretèrit d'ahir al nostre present d'avui. En el primer llibre de l'Eneida, el poeta Virgili introdueix el personatge de la princesa fenícia Elissa-Dido, fundadora de la ciutat de Cartago.

Anna Ill realitzà una residència per a joves creadors (Jiser) en el mateix emplaçament on la coratjosa princesa va construir la ciutat. 

Ill (re)interpretà les passes de Dido en una acció performativa que li permeté aprofundir en les principals temàtiques del seu treball: el temps, la identitat i el cos.

Ill construeix un seguit d'artefactes a partir de la manipulació d'objectes trobats dotats d'una nova significació. Amb la (des) ocultació de la intimitat, d'una banda, i la crida dels objectes per esdevenir obres d'art, per l'altra, la producció plàstica d'Anna Ill expressa la fragilitat i fugacitat de la vida i el desig constant de perpetuar i perpetuar-nos.

Preu: 

Entrada lliure

Organitza: 

Fundació Vila Casas i Escola Municipal d'Art de Girona

Més informació: 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1