Arts
,
2022

Exposició 'Feresa de silenci. Les artistes a la revista Feminal (1907-1917)'

Exposició 'Feresa de silenci. Les artistes a la revista Feminal (1907-1917)', una mostra que es proposa donar a conèixer dones artistes que van treballar i/o exposar a Catalunya a primers del segle XX, en el context de la revista Feminal.

Més de 70 obres de prop d'una vintena d'artistes, així com documents i objectes procedents de museus nacionals i internacionals i de col·leccions privades, algunes d'elles mai exposades, serveixen per reflexionar sobre la memòria històrica, l'oblit i el reconeixement de les artistes.

Inauguració: 

Dissabte 22 d'octubre, a les 12h

Sinopsi: 

Feminal va ser la primera revista dirigida i escrita per dones que va veure la llum a Catalunya. De periodicitat mensual, es va editar a Barcelona com a suplement de La Ilustració Catalana, de 1907 a 1917.

Va ser impulsada per dones procedents de l’àmbit burgès i catòlic i es va inspirar en algunes revistes semblants que, sota la influència del sufragisme, s’editaven a les grans ciutats europees.

En gairebé tots els números de la revista, les arts plàstiques hi solien ser presents, bé amb articles dedicats a exposicions d’artistes del moment, bé amb reportatges monogràfics sobre alguna d’elles. Més de setanta artistes, catalanes i europees, la majoria pintores però també escultores, cartellistes, il·lustradores i, en menor nombre, exlibristes, esmaltadores o fotògrafes, hi van ser esmentades.

Organitza: 

Museu d'Art de Girona

Més informació: 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1