Arts
,
2022
Del 7 d'octubre al 22 de gener
Hall del Bòlit_PouRodó
Girona

Exposició 'Una mamá de un millón'

Exposició 'Una mamá de un millón' de l'artista Sofía Giménez, alias Sofya96. La proposta expositiva és una instal·lació audiovisual que servint-se de material d'arxiu analitza i qüestiona els discursos i representacions de les 'famílies amb diversitat', des del tardofranquisme fins a l'arribada de la democràcia, en un exercici de memòria històrica. 

A cavall entre el relat assagístic i autobiogràfic, l'artista dialoga amb les imatges les quals la porten a conèixer la història de 'La Mamá del Millón', i a través d'aquesta la seva pròpia història.

'Una mamá de un millón' és un projecte tentacle d'Arxiu Disfuncional, un arxiu visual i precari que recull les representacions de la discapacitat i/o la diversitat funcional en l'estat espanyol durant els segles XX i XXI. Un espai subversiu -de temàtica anticapacitista i mirada transfeminista- on pensar, comprendre, i qüestionar el semiòtic de les imatges per d'aquesta manera, reconèixer el pòsit que inscriuen en elles les estructures de poder; de la mateixa manera, el projecte cerca imatges que qüestionin aquestes estructures, els seus discursos i imaginaris hegemònics.

Horari: 

Dimecres: de 10 a 14h
Dijous i divendres: de 10 a 14h i de 17 a 19h
Dissabtes: d'11 a 14h i de 17 a 19h
Diumenges i festius: d'11 a 14h

Inauguració: 

Divendres 7 d'octubre, a les 19h

Organitza: 

Bòlit, Centre d’Art Contemporani de Girona

  • imatge de control 1per1