Arts
,
2022
Del 20 de gener al 13 de març
Bòlit_PouRodó i Bòlit_StNicolau
Girona

Exposicions 'Acció Santos' i 'Gosar Poder'

Exposició 'Acció Santos, el pensament musical al cinema de Pere Portabella', una mostra que explora la relació entre el cineasta Pere Portabella (Figueres, 1927) i el músic Carles Santos (Vinaròs, 1940-2017). Una trobada que ha propiciat la creació d'espais sonors lliures i que ha donat lloc a una quinzena de pel·lícules que inventen noves maneres d'associar el cinema a la música, tant des del punt de vista de l’escolta, com des del punt de vista de la relació entre la posada en escena, la narració i els instruments musicals.

Les obres que es presenten posen de relleu una tensió entre espai, imatge i so, i conviden a concentrar-se en allò que altrament seria inaudible o invisible. Com a espectadors estem més acostumats a "llegir" un primer pla visual que un primer pla sonor. Santos i Portabella es desfan d'aquesta submissió tradicional del so a la imatge des d'una poètica transgressora, que combina música clàssica i contemporània, detalls subtils i situacions inesperades. 

'Gosar Poder' és una instal·lació audiovisual inèdita d'Isaki Lacuesta, on hi mostra un muntatge que dessincronitza i dissocia els ingredients de la pel·lícula –paraula, so, psicofonies del 1970, imatges del nou recital, retrats de la vida quotidiana dels poetes–, per convidar els mateixos visitants d'aquesta exposició a remuntar-los mentalment com més els plagui, com gosin.

Horari: 

Dimecres: de 10 a 14h
Dijous i divendres: 10 a 14h i de 17 a 19h
Dissabte: d'11 a 14h i de 17 a 19h
Diumenge i festius: d'11 a 14h    

Inauguració: 

 

Dijous 20 de gener:
18:30h | Obertura de la mostra i visita comentada a càrrec d'Ona Balló i d’Isaki Lacuesta

Divendres 11 de febrer:
18:30h | Inauguració amb la presència de Pere Portabella, amb motiu del Doctor Honoris Causa concedit per la Universitat de Girona

Comissariada per: 

Ona Balló

Programa: 

Del 20 de gener al 27 de febrer:
Bòlit_PouRodó | Exposicins 'Acció Santos'

Del 20 de gener al 13 de març:
Bòlit_StNicolau | Exposició 'Gosar Poder'

  • imatge de control 1per1