Arts
,
2023

Exposició 'Dignitat i guerra'

Exposició 'Dignitat i guerra. Les víctimes en els conflictes armats', una mostra creada a partir de les fotografies del cooperant de Girona Acull, Albert Tudela i del fotoperiodista Carles Palacios. A través de les seves fotografies, es fa un recorregut per diferents moments de la vida i la mort de les víctimes que genera una guerra. Un recorregut per restablir la dignitat que haurien de tenir totes les persones, també durant un conflicte armat.

Actualment hi ha una trentena de conflictes armats en marxa, alguns d'ells, com el de Síria, de llarga durada i molt allunyats geogràficament del nostre entorn, la qual cosa pot acabar generant confusió, desconeixement, cansament, i oblit.

L'exposició recorda que el deure humanitari és d'aplicació obligatòria. Així doncs, assegurar la seguretat, la protecció i la dignitat d'aquestes persones tant en el moment de l'èxode com en el de l'acollida, hauria d'estar garantit. També se'ns explica l'obligació d'investigar i processar els delictes comesos en els conflictes armats.

Organitza: 

Coordinadora d'ONG Solidàries, Plataforma per la Pau i Biblioteca Municipal de Lloret de Mar

Més informació: 

  • imatge de control 1per1