Arts
,
2023

Exposició 'Falsos verdaders. L’art de l’engany'

L’any 2016 el Museu d’Art de Girona va viure un episodi traumàtic. Aquell any van sortir a subhasta sis taules renaixentistes atribuïdes al pintor gironí Pere Mates, i dues d’elles eren idèntiques a unes altres que feia sis anys, el 2010, el museu havia comprat. Un exhaustiu procés d’estudi i anàlisi de totes elles va revelar, finalment, que les obres inicials eren falses.

Aquella descoberta va plantar la llavor de l’exposició que ara presentem i que proposa, alhora, un suggeridor discurs visual entorn del que hem anomenat 'l'art de l’engany'.

L'exposició 'Falsos verdaders. L’art de l’engany' s’endinsa en la part més fosca i bruta del mercat de l’art. Una proposta oportuna i arriscada en un temps en què la mentida ens amenaça camuflada de postveritat, i on la simulació i la falsedat busquen mil estratègies per fer-se creïbles.

Comissariada per: 

Joan Bosch i Francesc Miralpeix, professors de la Universitat de Girona, amb la col·laboració del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya i l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural

Preu: 

Diversos preus. Més informació i compra d'entrades aquí (enllaç)

Organitza: 

Museu d'Art de Girona

Més informació: 

  • imatge de control 1per1

Et pot interessar