Espectacles
,
2017
Dijous 16 de febrer, 21h
Auditori de la Mercè
Girona

Dansa 'Anarchy'

'Anarchy' és un experiment entre el caos i l’ordre, una performance on el públic forma part i intervé en l’acció. El públic té la paraula, té el soroll i té el silenci. La intèrpret, Semolina Tomic, executarà una coreografia dissenyada per Sofia Asencio amb una durada exacta d’una hora. Una coreografia precisa i fixa que explora la musicalitat del moviment a través del cos/instrument.

Des que naixem estem lligats a les circumstàncies i depenem dels altres per aconseguir coses tan vitals com l’aliment o l’escalfor. Les companyies teatrals també depenen del públic i dels teatres i dels governs per fer funcionar les seves obres. Això, que és una interdependència social, no converteix ni al públic ni als teatres ni als governs en els seus amos, però.
L’art és un mitjà homogeni on poder experimentar o reproduir certs estats i suposicions. En definitiva, un espai on poder cagar-la. 'Anarchy' s’acosta a l’esperit del live-art, on l’experimentació és el fet essencial, no com un acte estètic sinó com un fet constitutiu de l’obra.

Societat Doctor Alonso són Sofia Asencio i Tomàs Aragay. La companyia es planteja cada espectacle o projecte des de zero, per tornar a replantejar el seu llenguatge artístic cada vegada. Barregen gèneres, formes escèniques i gent diferent, creant la seva pròpia manera d’habitar l’escenari. Els agrada plantejar l’escena com un lloc on col•locar, allà on hi hauria d’haver espectacularitat, el menys espectacular possible, creant així una poètica del patetisme.

Societat Doctor Alonso s’estableix físicament en una zona rural, a Pontós, Girona, per allunyar-se del “soroll ” i la “uniformitat ” que envolta la creació contemporània i el món artístic en una gran ciutat. Una manera de replegar la mirada cap a l’interior i buscar la veu pròpia.

Direcció: Sofia Asencio
Dramatúrgia: Tomàs Aragay
Creació/coreografia: Sofia Asencio
Creació i interpretació: Semolina Tomic
Iluminació i espai escènic: CUBE
Espai sonor: Marc Navarro

Preu: 14€

Més informació
 

  • imatge de control 1per1