Llibres
,
2016
Dilluns 21 de març, a partir de les 11h
Biblioteca Carles Rahola
Girona

Dia Mundial de la Poesia a la Biblioteca Carles Rahola

El 21 de març, la Biblioteca Carles Rahola se suma a les celebracions del dia de la poesia, oferint una sèrie de propostes poètiques participatives.

PROGRAMA:
11h, Petit Auditori - Segona planta: Documental 'Poetes Catalans' de Pere Portabella: A càrrec de Raúl Sánchez. L'any 1970 es va realitzar al Price de Barcelona l'històric “I Festival Popular de Poesia Catalana” amb recitals poètics a càrrec de noms indispensables com Joan Brossa, Pere Quart, Gabriel Ferrater o Salvador Espriu. De manera clandestina, el director Pere Portabella va gravar aquestes actuacions i ho va convertir en un documental titulat “Poetes catalans”. Després de la projecció es comentarà la pel·lícula, així com els poemes que s'hi llegeixen.

12h, Petit Auditori - Segona planta: Conèixer el Club de lectura de poesia de la Biblioteca Carles Rahola: A càrrec de Raúl Sánchez. La Biblioteca Carles Rahola porta a terme diferents clubs de lectura, un d’ells és “Dreceres laberíntiques” de poesia que condueix en Raúl Sánchez. En aquesta sessió extraordinària pel Dia dela Poesiaens explicarà en què consisteix la proposta i ens convidarà a aprofundir en l'univers poètic dels autors comentats fins ara (Quim Español, Jaime Gil de Biedma, Pere Rovira...) amb moltes sorpreses.

18h, Sala Petits lectors - Planta baixa: Pouem Poemes: A càrrec de Pepa Contes. Només ens cal un pou de poemes, una galleda i molta imaginació. Ah! També la taula de l’escriptor i… Pouant – Pouant! Escoltarem com la poesia diu... paraules d’amor, parla... d’animals o del vent. Pouant – Pouant! Trobarem que la poesia és... joc, música, conte. Pouant – Pouant! Descobrirem que la poesia és... MÀGIA. Recomanat per famílies amb infants a partir de 4 anys.

18h, Al garatge de la biblioteca - Trobada a davant la porta de la biblioteca: [O p m e i t] ·post-poesia·: Espectacle poètic a càrrec de Ramon Bartrina (textos i veu), Coral Ríos (veu i dansa), Rusó Sala (veu i guitarra), Ivan OG (baix).[O p m e i t] és la creació artística basada en el poemari homònim de Ramon Bartrina, editat per Edicions Tremendes el 2015. És un espectacle multidisciplinari on es fusiona la rapsòdia amb la música en directe, la dansa i la projecció audiovisual. El temps és l'eix de l'espectacle. Les paraules acompanyen un camí que deambula des del present al passat i a un futur, potser no tan llunyà, on ja no existeix l'espècie humana.

18:45h, A l’espai verd de la primera planta - accés per la Sala d’Arts: Micruvert: Elisa Ballardin portarà a terme la presentació de l’activitat. Amb motiu del Dia de la Poesia, es proposa un espai de lectura obert a tothom qui hi vulgui participar. Es poden realitzar les inscripcions a través de l’adreça de correu electrònic bpgirona.cultura@gencat.cat fins al dissabte 19 de març, indicant el vostre nom i cognoms. El temps màxim per recitar seran 5 minuts, es podran llegir poesies de qualsevol temàtica, pròpies o d’altres autors. Aquesta activitat es porta a terme en col·laboració amb l’Associació Kerunta

Per participar-hi durant tot el dia:
Roba un poema: al vestíbul de la biblioteca es podran realitzar poesies a partir de diferents títols de llibres, es projectarà el recull d’imatges de l’activitat #Robaunpoema que s’han anat penjant a les xarxes socials i també es podran escriure poesies a partir dels llibres de poesia que hi ha disponibles i penjar-ho a l’indret que es decideixi de l’edifici.

Petita poesia: Preneu les roses, és un poema d’Olga Xirinacs que ens convida a agafar un poema de l'arbre de la poesia que ha crescut ala Sala infantil i juvenil de la biblioteca i/o penjar el vostre propi poema. També us podeu emportar llibres de poesia en préstec.

Més informació

  • imatge de control 1per1