Foto: 

FIMG

El Mapping: l’art de projectar imatges 3D sobre edificis

La segona edició del FIMG arriba a Girona per omplir-la de llum i creativitat
Nina Pagès
,
27/07/2015
Arts
"El 2014 va ser un èxit de gent i d’artistes. Aquest any, volem consolidar el festival i intentar millorar la qualitat de les propostes artístiques”,

El món del disseny i l’art està en constant moviment per reinventar-se i explorar noves possibilitats. Un exemple que ja ha arribat a casa nostra és el mapping, una tècnica basada en la projecció de creacions audiovisuals en 3D sobre edificis.“Són projeccions sobre façanes, es dibuixen els contorns i s’aprofita la seva arquitectura per poder donar un missatge o expressar alguna cosa”, especifica el director tècnic del Festival Internacional del Mapping de Girona, Marc Batallé.

Aquest esdeveniment és el suport imprescindible per donar visibilitat i promocionar la nova expressió artística. Després d’una primera edició innovadora i creativa, el FIMG encén motors de nou del 24 de juliol al 3 d’agost amb 29 projectes a concurs de 13 països diferents. “El 2014 va ser un èxit de gent i d’artistes. Aquest any, volem consolidar el festival i intentar millorar la qualitat de les propostes artístiques”, explica Batallé.

Enguany, el FIMG inclourà el ja conegut Concurs Internacional de Mapping i Micromapping amb les projeccions dels finalistes a la convocatòria oberta sobre la temàtica de les “contradiccions”. Les façanes més emblemàtiques de la ciutat acolliran les categories professional, amateur i educativa del 31 de juliol al 2 d’agost, i diferents punts de la ciutat amb els micromappings, la nova categoria dedicada a projectes de petit format, del 24 de juliol al 2 d’agost.

Una de les novetats serà la primera edició del Congrés Internacional de Mapping, un espai de debat i reflexió professional al voltant de la tècnica del mapping, que comptarà amb els màxims representants del sector en l'àmbit internacional.

D’altra banda, durant aquests dies, es desenvoluparan diverses activitats relacionades amb el sector com les projeccions de la Beca Residència Artística Bòlit, un show audiovisual als Jardins de la Mercè (30 de juliol), l’Iglú de Vent a la Plaça Santa Susanna, el projecte de gastronomia i mapping al Bubbles Gastrobar o els workshopsi.

A

També et pot interessar