Surtdecasa Girona
,
18/06/2019
Espectacles

Els 10 plans per fer de nit a la demarcació de Girona

Missió: començar a viure la vida quan es pon el sol
Nit

Foto: 

Cedida
Us proposem 10 activitats que pots fer a la demarcació de Girona quan es pon el sol aquests primers dies d'estiu.

1. Nits de clàssica i tornen les muses
Nit i música clàssica? Per què no? El Festival Nits de Clàssica de Girona reuneix la nova generació d’artistes imprescindibles de la música clàssica actual com Jean-Guihen Queyras, Isabelle Faust o Milos Karadaglic, entre molts altres. Un festival que tornarà a transformar la vida musical de la ciutat amb les seves propostes sorprenents, estrenes exclusives, encàrrecs específics del certamen i repertoris únics. Amb unes fotos que evoquen el fast food, enguany el festival vol suggerir al públic que no es deixi emportar pels prejudicis i les primeres impressions davant les coses. Com diuen ells mateixos: les muses són convocades per a posar llum a les nostres nits. 
Més informació

2. Tempo sota les estrelles
El Tempo Sota les Estrelles és el festival de referència de l’estiu a la ciutat de Girona. Durant tres setmanes, una de les zones més emblemàtiques del Barri Vell es transforma en un paradís de la música i la gastronomia obert a tothom. Una bona oportunitat de redescobrir els carrerons del centre de Girona quan el sol s'ha amagat i fa més bona temperatura.
Més informació


Museu d'Art de Girona

3. Art and Gin, apropar-se a les obres d'art de nit
'Art & Gin' és una visita guiada, nocturna i a porta tancada. Una proposta per apropar-nos a les obres d’art que vetllen el recinte monumental de l’antic Palau Episcopal. I qui sap si descobrir tots -o gairebé tots- els secrets i les històries que s’hi amaguen. I per acabar, s'espera que la vetllada pugui acabar-se a fresca, amb un gintònic als jardins del Museu d’Art de Girona, per sentir l'olor de l'aire i l'aroma de les plantes.
Més informació

5. Vetllades poètiques al Claustre de La Mercè
I pels que els agradi la poesia, el cicle de vetllades poètiques al claustre de La Mercè ofereix nits temàtiques amb la poesia d'autors com Joan Brossa o Manuel Rivas. Les nits d'aquest estiu, el Claustre de La Mercè es converteix en un cabaret poètic on es podrà descobrir tota mena de propostes poètiques des de la més clàssica a la més contemporània. 
Més informació


Claustre de La Mercè I Martí Artalejo

6.  Nits al Pati (Onyar)
A l'estiu el Centre Cívic Onyar organitza les Nits al Pati amb un seguit d'espectacles en els que destaca el circ, la màgia i els concerts. El dia 3 de juliol començarà amb un espectacle de màgia pel públic familiar. En canvi, el dia 10 de juliol la proposta es ballar amb l'acompanyament d'un trio de jazz.
Més informació

7. Nits de música al Call
Les nits d’agost al call tenen una essència pròpia, una aroma que ens sedueix, que ens acosta a les emocions de les paraules antigues que anys enrere foren pronunciades en aquest mateix indret. A poc a poc, els sons ens ajuden a mirar una realitat que ja forma part dels nostres intangibles, però que sens dubte ens ajuda a entendre allò que avui som. Enguany, destaquem un espectacle que fa despertar els vestigis del passat i ens transportarà a altres moments i cultures. L'espectacle combina les cançons sefardites i el flamenc. Es tracta d'un treball personal i creatiu de Rosa Zaragoza i Cristina López, que han volgut experimentar, des del seu coneixement profund de cadascun d'aquests dos llegats culturals, la seva pròpia visió del que seria un apropament. Ho fan amb rigor, des de l'emoció i comunicant amb les seves veus l'essència del flamenc i la de Sefarad. 
> ​Més informació

8. Cinema a la fresca
Vols veure bon cinema a l'aire lliure? L'Estació Espai Jove presenta un nou cicle de 'Cinema a la fresca' per aquest estiu amb joietes ben triades, lluny de les propostes de crispetes dels multicines de torn. Les projeccions es faran a la zona de les palmeres, just al darrere de L'Estació Espai Jove, i l’accés serà gratuït. Entre les pel·lícules programades: Lady Brird, The Florida Project, Yo la Busco, Do the Right Thing. 
Més informació


Enric Montefusco

9. Sopars i concerts a l'aire lliure al Ressupó
El Ressupó de Celrà celebra la seva 10a edició i ho fa amb 10 propostes amb concerts i sopars a l'aire lliure en un entorn privilegiat. Els entrepans i les tapes que s'oferiran variaran en funció de l'artista del dia i la seva procedència. Enric Montefusco, Marta Knight o La Iaia seran alguns dels convidats d'enguany. Música a l'aire lliure en un ambient de poble únic.
Més informació

10. Olot de nit
La ciutat d’Olot té la sort de comptar amb una extensa programació nocturna, tant lúdica i cultural. Al llarg de tot l’any, Olot Cultura, així com diferents entitats de la ciutat, s’encarreguen de realitzar concerts, obres de teatre i espectacles de diferents formats a la Sala Torín i al Teatre Municipal. A més, i ara que ve l’estiu, també trobareu opcions per a gaudir de la cultura i de l’oci a l’exterior, amb espectacles de cric, així com dels concerts que tindran lloc a les diferents festes de barri. 

També et pot interessar