Cocanha

Foto: 

Cedida
Cocanha inauguraran les Nits d'estiu

Les 4 nits d'estiu al Museu d'Història de Catalunya

Propostes sota les estrelles els dimecres 6, 13, 20 i 27 de juliol
Surtdecasa
,
06/07/2022
Espectacles
Vols gaudir de la música en un entorn únic sota els estels estiuencs? Pots fer-ho a la cèntrica terrassa de l’edifici del Palau de Mar, enfront el Port Vell. Els dimecres de juliol, quan cau el sol, la terrassa del Museu d’Història de Catalunya, es transforma en l’escenari del cicle estival ‘Veus joves d'arrel Mediterrània’. En total, quatre concerts de joves artistes que reinterpreten la música d'arrel tradicional amb una mirada contemporània. Modernitat i tradició es troben de la mà de músiques procedents de tots els racons del Mare Nostrum. I abans dels concerts, hi té lloc una visita guiada a l'exposició temporal 'Els Català, fotògrafs d'un segle'. Una visita que permet endinsar-nos en l'ingent llegat de la família Català. Les seves imatges no només són testimoni dels moviments i corrents artístics i culturals que es van produir al llarg del segle XX, sinó que també formen part de la iconografia de la història del país. Un nou passeig musical sota els estels estiuencs on gaudir de la música en viu, una copa a la fresca i unes vistes privilegiades. T'expliquem les quatre propostes!

1. Cocanha
Les veus de Cocanha ens convidaran a ballar projectant-se al ritme de la pulsació de panderetes, tambors de cordes i la percussió corporal de peus i mans. Porten el repertori tradicional en llengua occitana al seu terreny de joc per explorar amb sonoritats úniques, amb un missatge que vol qüestionar la misogínia i la relació amb la norma.
Quan? El 6 de juliol a les 22 hores.

 

  • imatge de control 1per1

La gravetat de Coulomb | Foto: Cedida
2. La gravetat de Coulomb
Els pasdobles, balls plans, boleros i rumbes prenen protagonisme en aquest homenatge als gèneres de ball de places i envelats. L’encarregada de fer-ho és una formació que parteix dels sons tradicionals del flabiol, l’acordió diatònic i el clarinet baix, però que no defuig d’altres sonoritats, com la percussió, els pedals o noves harmonies que empatitzen amb el segle XXl.
Quan? El 13 de juliol a les 22 hores.

3. Momi Maiga
Amb les seves composicions, el jove músic, cantant i compositor senegalès Momi Maiga explica la història del viatge que emprèn tot ésser humà. Amb el percussionista català Aleix Tobias, l'excel·lent Marçal Ayats al violencel i el violinista mexicà Carlos Montfort estableix un diàleg dinàmic i constant entre cultures. Casamance, Mèxic i Catalunya es fonen en un mar de sons i ritmes transcontinentals que sorprenen a cada segon.
Quan? El 20 de juliol a les 22 hores.

4. Tarta Relena
Tarta Relena explora a cappella les sonoritats de la música vocal, buscant la complexitat en la senzillesa i la màxima expressió amb el mínim d’elements. El seu repertori inclou músiques de tradició oral i cançons d’autor de la Mediterrània. Al nou disc segueixen l’evolució de treballs anteriors, amb més presència electrònica i temes en català, grec, castellà, llatí, judeocristià, occità i georgià.
Quan? El 27 de juliol a les 22 hores.

Més informació: 

A

També et pot interessar