Nina Pagès
,
22/06/2015
Família

La segona edició del Ludivers transporta el joc al carrer

Tallers, jocs, concerts, experiments i literatura a diversos espais del centre de la ciutat
Ludivers

Foto: 

CEDIDA
Un guix, una pilota, un tronc, una fulla, una corda i la força de les teves cames. Abans, només necessitaves això per jugar i divertir-te amb els teus amics i amigues. Sortint de l’escola, us reuníeu tots i totes i corríeu sense parar, imaginant mons nous, inventant-vos aventures, veient com la tarda s’escapava. Arribàveu a casa baldats, però l’endemà esperàveu amb delit que les agulles del rellotge marquessin, de nou, les cinc de la tarda. Jugar al carrer, sense preocupacions, sense televisió, ni tablets, ni videojocs.

Per recuperar aquest esperit i fer un homenatge al joc, els dies 25, 26, 27 i 28 de juny, arriba la segona edició del Ludivers, el festival de les cultures de la imaginació, dedicat a tot allò que forma part del món lúdic, la joguina i el joc.

Organitzat per Ludus Mundi, una empresa que treballa en la difusió, estudi, creació i ús dels jocs com a eina educativa, forma part de la marca Girona, ciutat de festivals, i inaugurarà les activitats d’enguany amb l’espectacle ‘Has vist nevar a l’estiu?’, el proper 26 de juny, a les 22h, a la plaça Jaume Vicens Vives.

El seu cartell mostra una espècie de sistema solar lúdic, al voltant del qual giren sis planetes temàtics, anomenats Juganer (jocs clàssics, moderns i tradicionals), Imaginari (contes i jocs de rol), Econstruïm (joguines de cartró i fusta), Articiència (experiments artístics i científics), Click & Dit i Històric (jocs tecnològics i digitals) i, la novetat de la segona edició, el Gastrolúdic (parades gastronòmiques i tallers de cuina).

L’escenari de la Plaça Santa Susana del Mercadal acollirà l’activitat ‘Vols ser un cavaller medieval?’ de tir al trol, el ‘Planeta Imaginari’, un espai de joc narratiu dedicat a contes, texts i literatura, i l’espectacle ‘Llegendes en bicicleta’, de contes amb Kamishibai. A la plaça Independència, trobarem l’espai de joc lliure, especial d’1 a 5 anys, amb tallers de manipulació i construcció amb materials diversos, el ‘Pájaro Carpintero’ i ‘Juga amb 15.000 peces de Kapla’, per construir tot allò que voli per la imaginació dels nens i nenes.

La Plaça Jaume Vicens Vives serà una de les ubicacions més especials, ja que serà on s’inaugurarà el festival. També podrem trobar-hi un espai de jocs de taula moderns, clàssics i tradicionals, i l’Unidesert’, un projecte solidari que ens mostra els cotxes del ral·li d’estudiants per Àfrica.

Els enamorats de la ciència també tindran el seu racó al carrer Mercaders, a la Plaça Castanyes i al Punt de Trobada de la Rambla. Destaquem l’espectacle ‘La màgia de les matemàtiques’, a càrrec de Miquel Durant i l’espai lúdic d’experimentació artística i divulgació científica. Molt aprop, a la Plaça Mercadal, la tecnologia trobarà la manera d’entretenir i fer gaudir als més menuts. Entre d’altres, ens endinsarem a l’espai creatiu de robòtica, la nova zona de videojocs “retro’, jocs de realitat augmentada, el planetari familiar i el joc de ‘Sorral Digital’.

La novetat d’enguany és l’espai dedicat a la gastronomia, que també tindrà lloc a la Plaça Jaume Vicens Vives, al costat dels Jutjats de Girona. Es tracte d’un planeta jove, desenfadat, golafre i amb molta energia lúdica que vol portar el menjar de carrer al festival de plats originals, clàssics i alternatius. Espais de tallers gastrolúdics com ‘Espaguetis de llana’, ‘kidteria’, ‘cocteleria per gaudir amb família’, i escenaris de concerts com Disco Kids, Simon & Telefunken i el Gran Viatge cap a l’oest amb BCN Bluegrass Band.

També et pot interessar