Nina Pagès
,
07/04/2015
Família

Lax’n’Xics: la proposta familiar dels Lax’n’Busto i tres corals gironines

El Festival Strenes presenta en primícia el nou projecte del grup a l'Auditori de Girona el proper 12 d'abril
Lax'n'Xics a l'Strenes

Foto: 

Cedida

Hi ha grups de música que marquen una època de la vida, que s’infiltren en les nostres experiències i acaben essent importants per raons que tan sols nosaltres podem conèixer. La força i la vitalitat de’ Llença’t’, l’emoció de ‘Trepitja fort’ o la juvenil tendresa de ‘Ara’ han captivat tota una generació de catalans que, anys més tard, han esdevingut pares i mares.

“Ja fa gairebé 30 anys que tenim el grup i en el nostre públic coincideixen almenys dues generacions, pares joves i els seus fills“, explicava el cantant de L’ax’n’Busto, Salva Racero, durant la presentació del concert del proper 12 d’abril.

Per aquest motiu, la banda del Vendrell ha decidit engegar un nou projecte per als dos públics anomenat Lax’n’Xics.

Presentació al Festival Strenes

Amb la col·laboració de la Fundació Valvi, el Festival Strenes presenta en primícia a l’Auditori de Girona aquest espectacle d’aproximadament una hora de durada que recull els temes més emblemàtics del grup. 

El punt especial serà la participació de tres corals gironines que acompanyaran als Lax’n’Busto amb prop de 50 veus joves i infantils de la ciutat.  

Els ‘xics’ de l’espectacle

Per vocalitzar les notes blanques, el concert comptarà amb tres corals de casa nostra. Per una banda, trobem la versió infantil de la coneguda formació el Cor Geriona, dirigida per la mateixa Imma Pascual i composta per 35 nens i nenes. La segona coral és la de l’Aula Musical, una de les escoles de música amb més reputació de la ciutat. Finalment, el Cor Infantil Preludi, format per infants d’entre 8 i 12 anys alumnes de l’escola de música molt avesats al teatre musical.  

Segons va explicar el director del festival, Xavier Pascual, les corals intervindran en cançons diferents, excepte amb el tema 'T’estimo molt', en què les tres pujaran a l’escenari simultàniament. “És un espectacle molt canviant. La imatge pot ser molt bonica”, comenta emocionat. I és que aquest mosaic vocal està gaudint d’una excel·lent acollida per part del públic gironí. En poques setmanes, s’han venut prop de mil entrades, i les darreres s’estan a punt d’esgotar.

També et pot interessar