Nina Pagès
,
28/03/2015
Família

Un pla cultural per als pares primerencs: cinema amb nadons al Truffaut

El cinema inicia el cicle el proper 2 d’abril amb la pel·lícula ‘Marie Heurtin’
Marie Heurtin

Foto: 

Cedida
Pel·lícula 'Marie Heurtin'
Després de 9 mesos esperant, la fràgil, bonica i potencial criatura esdevé real i tangible. És igual els llibres, documentals i guies que hagis memoritzat, o les vegades que t’hagis imaginat la seva carona per primer cop. Des del precís moment en què el teu nadó aterra al planeta, tot és sorprenent i imprevisible. Diuen que és una experiència que et canvia la vida. De cop i volta, tot el teu món gira al seu voltant. Ser pare o mare, però, no significa que hagis de renunciar a una vida cultural i social. Bé, a partir d’ara, a Girona, ja no.
“Volem seguir reforçant la idea del Truffaut i projectar el cinema europeu que passa inadvertit i que val la pena”

El Cinema Truffaut iniciarà aquest 2 d’abril a les 12h del migdia la primera projecció de pel·lícules destinades a mares, pares i els seus nadons per cobrir la necessitat d’oci i cultura dels progenitors primerencs. Es tracta d’una iniciativa única a la província que impulsa la sala de cinema en versió original de Girona.

El responsable de l’activitat, Christian Gomez Carlos, ens explica que la idea els va arribar gràcies a una espectadora del cinema que, en tornar d’Edimburg, va trobar a faltar activitats culturals aptes per a nadons a la ciutat. Des de llavors, l’equip de Truffaut ha estat preparant aquesta primera projecció que esperen que es pugui prolongar. “De moment, estem obrint un nou camí. La idea és que per poc que funcioni, poguem fer una segona al mes de maig. Ens agradaria continuar regularment amb el projecte”, explica en Christian.

La pel·lícula escollida és 'Marie Heurtin', una obra francesa del director Jean-Pierre Améris que narra el drama d’una jove de 14 anys incapaç de comunicar-se pel fet d’haver nascut sorda, muda i cega. Per aquest motiu, els seus pares decideixen internar-la en un centre religiós, on les monges se’n faran càrrec. Un film que recorda obres com 'El petit salvatge', de François Truffaut. “Volem seguir reforçant la idea del Truffaut i projectar el cinema europeu que passa inadvertit i que val la pena”, assegura.

La sala de cinema mantindrà un ambient càlid i confortable, a més d’un so moderat adaptat a les necessitats dels més petits. Com que, segurament, el més problemàtic pot ser la il·luminació, el Cinema ha decidit projectar la pel·lícula amb una llum tènue. També hi haurà una zona de canviadors i un espai per a cotxets, perquè els adults puguin gudir del film i se sentin al màxim còmodes possible.

Les sessions per a mares, pares i nadons són freqüents a la resta d’Europa, amb projectes pioners com el dels anglesos de sales d’art i assaig com Picturehouse. A Catalunya, cinemes com els Maldà de Barcelona o els Imperial de Sabadell, aquests últims com a referents del Truffaut, han engegat propostes similars en els darrers mesos.

També et pot interessar