Surtdecasa Girona
,
15/04/2016
Menjar i beure

L'essència del KM-0 arriba al centre de Girona

L'hamburgueseria d'autor amplia família amb un nou local a la zona de Correus

Foto: 

Paula Meijide
Entre caixes, pintures i fustes, ens rep l'Oscar Romero, el propietari del nou local de l'Avinguda Ramon Folch, just al davant de Correus, per parlar-nos del projecte i ensenyar-nos els detalls de l'espai. Durant unes setmanes, ell i el seu equip han treballat intensament per esculpir el que serà el segon restaurant del KM-0 de la ciutat.

Un cop dins, podem comprovar que es tracta d'un local molt més gran i espaiós però que, indubtablement, conserva l'estètica i atmosfera de l'original. El toc familiar, la llum blavosa, la decoració i el disseny gràfic ens demostren que el KM-0 té una imatge particular i irrepetible, i per això han volgut conservar-la. "Quan entris, volem que vegis que estàs al KM-0", contesta l'Oscar orgullós.

Aquesta mateixa filosofia també s'aplica a la carta, que es manté intacta. I és que tant ell com la Laura, la seva parella, són conscients que el seu menjar és part de l'èxit del primer restaurant. "Els nostres plats agraden molt i han tingut molt bones crítiques. Vam començar amb tres tapes, vuit hamburgueses i nou amanides, i hem acabat fent vuit tapes, nou amanides i fins a 21 hamburgueses diferents". Els imprescindibles del restaurant són, assegura, les croquetes de rostit, les patates braves, els calamars a l'andalusa i les hamburgueses KM-0, Michellin, La Martorell, la Crispy i la Pera.

El matrimoni va obrir el restaurant original, situat a la pujada de Sant Domènech, fa dos anys i, des de llavors, ha anat construint un dels espais gastronòmics amb més repercussió de la ciutat. Ara, han decidit ampliar la família i obrir un segon local més ampli i cèntric, per poder atendre grups més nombrosos i acollir propostes culturals i d'oci. "Som els nens consentits de Girona. Moltes empreses volen apostar per nosaltres. Estem a la porta de Girona i aquí es faran molts esdeveniments. Tot i així, no volem ser una moda, les modes s'acaben. M'agradaria que el KM-0 acabés convertint-se en un espai de trobada de la ciutat".

Un bon producte, una ubicació cèntrica i una presentació interessant. Aquest restaurant té molts punts a favor, però, sense cap mena de dubte, el que el diferencia i el fa molt popular entre els seus clients més fidels és el servei. "Tothom pot fer uns bons plats, amb ingredients frescos i bones idees, però el servei és el més important i és el millor que tenim nosaltres. Si hem obert un segon restaurant, és gràcies al meu equip", afegeix. Certament, els cambrers i cambreres són un actiu molt valuós pel restaurant, com també ho és la simpatia i duende del seu propietari, qui refusa fer-se dir jefe davant dels seus treballadors.

Les portes del restaurant s'obriran, per primera vegada, el pròxim diumenge 17 d'abril per fer la inauguració oficial. A partir de les 18 h, els Dj's residents ELEKTRIK & ANDREI i la rumba del grup Acorde de Ti ompliran de música el local i els gironins i gironines podran tastar les seves magnífiques hamburgueses de proximitat. Des de Surtdecasa, no pensem perdre'ns-ho!

 

També et pot interessar