Surtdecasa Girona
,
20/08/2015
Menjar i beure

Restaurant Tokio: la cuina japonesa més casolana

Degusta plats tradicionals com el sushi, la tempura, l'ànec o l'arròs fregit

Foto: 

Nina Pagès
La febre del sushi ha deixat de ser una epidèmia únicament barcelonina per escampar-se a la nostra demarcació, deixant al seu pas, desenes de milers de fans incondicionals. L’edat ja no és una dada significativa per identificar el perfil dels amants de la cuina nipona, doncs, el col·lectiu està format tant per nens i adolescents, com per adults i, fins i tot, avis.
El que fa del Tokio una opció molt interessant és el seu sac de receptes genuïnament casolanes

Fruit de l’augment en la demanda, cada vegada hi ha més restaurants japonesos que obren o es diversifiquen a la província de Girona. Davant d’aquesta diversitat, el senzill i autèntic Restaurant Tokio ofereix una proposta diferent. El seu tret distintiu, però, no rau en cap tècnica innovadora o en la utilització d’algun producte modern i rocambolesc. Simplement, el que fa del Tokio una opció molt interessant és el seu sac de receptes genuïnament casolanes. Com si l’àvia o l’avi haguessin entrat a la cuina del restaurant per preparar-nos una paella de tota la vida.

El local està situat a Lluís Pericot, un carrer un xic allunyat del centre, té una decoració sòbria, elegant i senzilla i, com a la majoria de restaurants de gastronomia asiàtica, compta amb una il·luminació gairebé inexistent. La cuina és a la vista, fet que ens permet veure com elaboren, a l’acte, els nostres plats. Mentre esperem a la taula, podem gaudir amb la música tradicional japonesa que teixeix una atmosfera relaxant i lleugera.

Us proposem que demaneu el menú diari d’11€, una proposta molt econòmica que inclou tres plats (un dels quals és el postre) de gran qualitat i quantitat, i la beguda. Destaquem, de primer, la tempura de verdures amb salsa, amb una tria molt variada, un cruixent ben aconseguit i una cocció correcta.

De segon, el més interessant seria el sushi variat, compost de makis i negiris. És important esmentar que el peix és fresc i que la combinació del farcit és equilibrada.

Si algun dels comensals és vegetarià, a més, trobarà al Tokio un plat de sushi vegetal a l’alçada del convencional. Totes les peces dels dos plats de sushi tenen a sota una gran fulla de menta verda japonesa, així com unes quantes algues per acompanyar.

A banda del gust i la preparació dels plats, el que ens fa sentir com a casa és l’amabilitat, iniciativa i proximitat del responsable del local, que s’interessa pels clients i, fins i tot, els ensenya algunes tècniques per gaudir més d’un bon plat de sushi. Segons ens va explicar, el wasabi sempre s’ha d’aplicar sobre la peça, mai s’ha de barrejar a la salsa de soja, llavors, hem de posar un trosset de fulla de menta sobre i sota el sushi, sucar-ne la punta a la soja i, finalment, menjar-nos-ho tot d’una sola mossegada. I recordeu: pel sushi, mai utilitzarem coberts, sinó que ens servirem amb les nostres pròpies mans. 

Més informació: 

Restaurant Tokio
Avinguda del Doctor Lluís Pericot, 24
17003 Girona
Telèfon: 972 21 81 88

També et pot interessar