Jump to navigation
Fruit de l’augment en la demanda, cada vegada hi ha més restaurants japonesos que obren o es diversifiquen a la província de Girona. Davant d’aquesta diversitat, el senzill i autèntic Restaurant Tokio ofereix una proposta diferent. El seu tret distintiu, però, no rau en cap tècnica innovadora o en la utilització d’algun producte modern i rocambolesc. Simplement, el que fa del Tokio una opció molt interessant és el seu sac de receptes genuïnament casolanes. Com si l’àvia o l’avi haguessin entrat a la cuina del restaurant per preparar-nos una paella de tota la vida.
El local està situat a Lluís Pericot, un carrer un xic allunyat del centre, té una decoració sòbria, elegant i senzilla i, com a la majoria de restaurants de gastronomia asiàtica, compta amb una il·luminació gairebé inexistent. La cuina és a la vista, fet que ens permet veure com elaboren, a l’acte, els nostres plats. Mentre esperem a la taula, podem gaudir amb la música tradicional japonesa que teixeix una atmosfera relaxant i lleugera.
Us proposem que demaneu el menú diari d’11€, una proposta molt econòmica que inclou tres plats (un dels quals és el postre) de gran qualitat i quantitat, i la beguda. Destaquem, de primer, la tempura de verdures amb salsa, amb una tria molt variada, un cruixent ben aconseguit i una cocció correcta.
De segon, el més interessant seria el sushi variat, compost de makis i negiris. És important esmentar que el peix és fresc i que la combinació del farcit és equilibrada.
Si algun dels comensals és vegetarià, a més, trobarà al Tokio un plat de sushi vegetal a l’alçada del convencional. Totes les peces dels dos plats de sushi tenen a sota una gran fulla de menta verda japonesa, així com unes quantes algues per acompanyar.
A banda del gust i la preparació dels plats, el que ens fa sentir com a casa és l’amabilitat, iniciativa i proximitat del responsable del local, que s’interessa pels clients i, fins i tot, els ensenya algunes tècniques per gaudir més d’un bon plat de sushi. Segons ens va explicar, el wasabi sempre s’ha d’aplicar sobre la peça, mai s’ha de barrejar a la salsa de soja, llavors, hem de posar un trosset de fulla de menta sobre i sota el sushi, sucar-ne la punta a la soja i, finalment, menjar-nos-ho tot d’una sola mossegada. I recordeu: pel sushi, mai utilitzarem coberts, sinó que ens servirem amb les nostres pròpies mans.
Restaurant Tokio Avinguda del Doctor Lluís Pericot, 24 17003 Girona Telèfon: 972 21 81 88