Nina Pagès
,
10/07/2017
Música

Un estiu de música a la fresca! Tot allò que no et pots perdre del cicle Solfejant

Descobrim els autors i grups més destacats d'aquesta nova edició del festival cassanenc

Foto: 

Solfejant
Imatge de l'edició passada
L'estiu a la fresca de les nostres comarques té un competidor de pes: el cicle Solfejant. Aquest festival, que va néixer a Cassà de la Selva fa 14 anys, és una de les activitats culturals més estimades i reconegudes de la població i, des de fa un temps, de la província de Girona. El seu escenari, el pati de Can Trinxeria, s'omple cada dijous de juliol i agost als vespres (22h) per oferir una mostra dels artistes i grups més potents i coneguts de la temporada. Judit Neddermann, Les Anxovetes, Sant Andreu Jazz Band, Gemma Humet, Sanjosex o la Selvatana són només algunes de les propostes que han passat pel cicle, que han aconseguit articular una programació eclèctica i a preus per a totes les butxaques (entre 5 i 10 euros) amb estils com el jazz, música negra, música acapella, rock o cançó d'autor. Ja heu fet salivera i voleu conèixer les propostes d'enguany? No us perdeu aquesta guia amb informació dels artistes i vídeos de la seva música!

1. Tutti Veus 

Voleu viatjar als anys 70 i 80? Tutti Veus ens proposa 'Disco Fever', un viatge musical en què recordarem tot l'estil de vida d'aquells anys: el vestuari, els pentinats, les coreografies, el discjòquei, els músics, els cantants, la discoteca... Un repertori que recull els grans hits de la música disco amb clàssics d'ABBA, Village Poeple, Gloria Gaynor, Boney M i molts altres. No us perdeu aquest espectacle viu, alegre, enèrgic i dinàmic al Pati de Can Trinxeria. 
Quan: Dijous 6 de juliol

 

2. Clara 

Descobrim l'altra cara de l'havanera amb Clara. El pròxim dijous 13 de juliol, el Pati s'omplirà amb la música d'aquesta magnífica cantant i periodista en un concert on podrem escoltar les havaneres de sempre amb nous arranjaments, que cerquen donar un altre aire a allò que hem escoltat tantes i tantes vegades. Un exercici senzill, des del respecte, que té en compte l'estètica i la bellesa de les cançons originals. Però no tot seran versions, ja que la Clara i els Mestres Josep Bastons i Antoni mas Bou ens portaran un seguit d'havaneres noves en què es dóna veu a personatges que no n'havien tingut fins ara, com l'esposa del 'llop de mar', la mare de la famosa havanera 'Mare, vull ser pescador' o la 'Lola, la tavernera'. 
Quan: Dijous 13 de juliol

 

3. Paula Valls 

Puresa, frescor, calidesa i energia. La veu de la Paula no és habitual, compta amb un talent precoç i prometedor que ja ha captivat festivals com l'Aphònica de Banyoles, l'Emergent, el Black Music Festival. Ara, també ho farà al cicle Solfejant el pròxim 27 de juliol, on presentarà el seu primer Ep, 'Black and White', un projecte que integren ella mateixa i una banda de músics professionals de dilatada trajectòria, sota la coproducció de Guillem Soler. Preparats per gaudir d'una nit màgica escoltant una veu prodigiosa? 
Quan: Dijous 27 de juliol

 

4. The Hanfris Quartet 

Des del 2009, The Hanfris Quartet ha pogut oferir la seva música per tot Catalunya, Espanya, Andorra, Anglaterra, França, Suècia, Holanda i els Estats Units, i és considerat un dels millors grups d'aquest estil en l'àmbit internacional. Amb la col·laboració de Les Anxovetes, arriben a Cassà de la Selva el 20 de juliol per emocionar-nos amb 'On Air', un espectacle de 75 minuts dividit en dues parts en el qual es combinen versions de rock, estàndards de jazz, swing, musicals, punk, clàssica, bandes sonores de pel·lícules, versions de temes en català i moltes altres sorpreses! 
Quan: Dijous 20 de juliol

 

5. Jordi Molina 

Música d'autoria pròpia que és d'arrel però que mescla llenguatges i influències. Una aposta per la cosa més tradicional i, al mateix temps, per la innovació, des de la improvisació i el jazz al cant d'estil i l'havanera. 'Matèria del temps' és probablement el projecte més personal de la trajectòria de Jordi Molina, i s'articula pensat com a un treball de factura acurada que vol ser una referència en l'àmbit de la música de nova creació i de la world music. Què ho poden fer possible? Una base musical formada per intèrprets d'alt nivell, provinents de tradicions musicals molt diverses, i el talent de Molina. Us hem fet venir salivera? Us espera el 3 d'agost al Pati de Can Trinxeria! 
Quan: Dijous 3 d'agost

 

6. Shakin'all & Emmanuel Djob 

Ray Charles ha estat un els músics i cantants més importants del segle XX. Va saber crear un estil únic combinant la tradició del jazz, el blues i el gospel, i els seus èxits van seduir melòmans de tot el món. Per això, Shakin'all & Emmanuel Djob decideixen recuperar temes tan mítics com 'I got a woman', 'What did I say?' o 'Hard times' per oferir un concert especial i ple de música negra el pròxim 10 d'agost.
Quan: Dijous 10 d'agost

Més informació: 

Tota la informació al web de l'Ajuntament. 

També et pot interessar