Anna Ferrer

Foto: 

Cedida
Anna Ferrer

Les 4 propostes imperdibles del Càntut

El projecte de recuperació de cançons de tradició oral tindrà lloc del 18 al 20 de novembre a Cassà de la Selva
Surtdecasa Girona
,
09/11/2022
Música
Aquestes són algunes de les propostes que es podran veure a la sisena edició del Festival, que tindrà lloc del 18 al 20 de novembre a Cassà de la Selva. Durant un cap de setmana, Cassà de la Selva es convertirà en l’epicentre de la música de tradició oral, amb una trobada que vol fer viure unes cançons que formen part de la cultura dels Països Catalans, a més de proporcionar diverses ocasions per cantar col·lectivament. Entre les propostes que s’hi podran veure, destaquem els següents espectacles:

1. Anna Ferrer
El divendres 18 de novembre, a la Sala del Centre Recreatiu, l’artista menorquina oferirà 'Parenòstic', un espectacle cru i sofisticat en el qual posa en equilibri els seus dos universos: tradició i creació. A la seva música hi caben jotes, fandangos, romanços i també ranxeres i boleros, sense oblidar la recuperació de les tonades de camp que han anat caient a l’oblit. Un homenatge a la saviesa popular i a la seva Menorca natal.

2. Pep Gimeno Botifarra
També participarà al Festival el cantador de Xàtiva Pep Gimeno Botifarra el dissabte 19 de novembre, a la Sala del Centre Recreatiu, oferirà un espectacle en què interpreta un bon grapat de cançons tradicionals de la seva comarca natal, La Costera, però també d’altres punts del País Valencià. Una successió de jotes, fandangos, cants de batre, masurques, havaneres, malaguenyes, granaïnes i romanços que ha anat recollint al llarg de la seva trajectòria vital i musical.

  • imatge de control 1per1

3. Les Eines, la creació pròpia del festival
Una altra de les propostes és l’espectacle 'Les Eines', del Cor Jove Amics de la Unió que tindrà lloc el diumenge 20 de novembre a la Sala del Centre Recreatiu. Una coprpoducció del Càntut, l’(a)phònica, Festival de la Veu de Banyoles, la Fira Mediterrània de Manresa, el Teatre Auditori de Granollers i el Museu de la Vida Rural, amb la participació de David Soler i Marcel Bagés. Aquest projecte testimonia les melodies que a principis del segle XX acompanyaven milers de pagesos durant les jornades al camp. Les tonades marcades pel ritme de les aixades, les forques i les falçs reviuen polifònicament en una proposta trencadora que combina harmonies complexes, ritmes corporals, els propis sons de les eines i molta electrònica. El mateix dia, membres del Cor Jove Amics de la Unió oferiran un taller pràctic dirigit a infants d’entre 9 i 14 anys i les seves famílies sobre les cançons del nostre passat i present.

4. Cent anys de l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya
Per commemorar el centenari de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya, enguany el Festival comptarà amb diverses activitats. Durant tot el cap de setmana, es podrà visitar l’exposició '100 anys de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya' (Can Trinxeria, gratuït). Una mostra comissariada per Jaume Ayats i produïda pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que posa en valor el projecte de recol·lecció folklòrica més ambiciós dut a terme en la història catalana, i que vol ser una síntesi de la convulsa història d’aquest gran projecte -estroncat amb l’esclat de la Guerra Civil Espanyola- i una apel·lació a mantenir viu tot aquest llegat. La inauguració tindrà lloc el divendres 18 de novembre a la tarda i es podrà assistir a visites comentades amb el mateix comissari, el dissabte 19 de novembre i diumenge 20 de novembre.

A

També et pot interessar