Nina Pagès
,
16/11/2016
Música

El Cartellà Rock, l'últim reducte de la moguda gironina 

Smoumolnö i una banda de 35 músics pujaran a l'escenari de les Escoles Velles el pròxim 19 de novembre 

Foto: 

By Jossi
Imatge del Cartellà 2015

La nova fornada de músics gironins i diversos components de clàssics com Ja T'ho Diré, Umpah-pah o Sui Generis s'uneixen un cop l'any a la Vall de la Llémena per celebrar la gran festa popular del rock gironí: el Cartellà Rock. La 16a edició d'aquest esdeveniment musical organitzat per l'entitat LE²X, amb el suport de l'Ajuntament de Sant Gregori i diversos col·laboradors, arriba el pròxim 19 de novembre a les Escoles Velles de Cartellà amb la música del grup menorquí i català Smoumolnö, que presentarà el seu primer disc 'Silla dels il·luminats', i The Cartellà Rock Band, una agrupació de 35 músics de diferents grups del territori que enguany compleix el seu cinquè aniversari.

Dirigida per Jordi Vila, està formada pels cantants Manel Rost, Nuri Mancebo, Arnau Coderch, Marc Corso, Ivan Sáez, Victor Marín, Sheila Endekos i Arnald García; els guitarristes Lluís Figueras, Jordi Turon, Jep Vilaplana, Titi Saurina, Lluís Morilla, Toni Pujol i Jepi Castilla; els baixistes Aleix Pagès, Anna Fuster, Xevi Pasqual, Javi Galván, Fly Moll i Enric Ramos; els bateries Jordi Vila, Marc Marquès, Gerard Canadell, Toni Molina i Jaume Katà; els teclistes Miquel Brugués, Albert Casellas i Aleix Rius; les coristes Tona Gafarot, Montse Ferrermoner i Marta Pérez, i Xavi Molina, Juli Canal i Pep Renart formant la secció de vent. 

"Des de l'entitat LE²X, estem molt orgullosos de poder comptar amb aquesta banda. En 16 anys, hem passat de no tenir res a poder veure els millors músics de Girona dalt d'un escenari", explica el President de l'associació, Enric Puig. Són tres generacions, que van des dels 20 anys fins al 60, que aprofiten aquesta ocasió per interpretar temes i versions de rock menys comercials. 

Aquesta edició està dedicada a la figura del gironí Jordi Pagès, músic i professor d'institut que va deixar-nos l'any passat. "Aquest any és molt emotiu perquè dediquem el cartell a en Jordi, una persona que ens havia ajudat molt i que ens havia ensenyat a fer les coses de veritat i en comunitat. Volem mantenir la seva filosofia", explica. 

Des dels seus orígens, Puig assegura que el Cartellà Rock ha tingut un esperit reivindicatiu: "Volíem reclamar la música en directe que abans podies trobar a Girona. Som uns nostàlgics del carrer dels torrats i de tot el rock gironí que va sorgir en una època i que, ara, desgraciadament, s'ha anat amagant. Ens hem fet forts i hem unit forces per abraçar tota la gent que ha fet el rock i la moguda musical a les comarques gironines".

També et pot interessar