Nina Pagès
,
06/07/2016
Música

'El noi del port': una havanera solidària per omplir estómacs

Els músics Edgar Massegú i Xavi Pendón creen un valset mariner per aconseguir peix per al Banc d'Aliments gironí

Foto: 

CEDIDA
La música continua essent un dels recursos més potents, democràtics i solidaris per aconseguir canvis en la nostra societat. Un bon exemple és la nova iniciativa dels gironins Edgar Massegú (Pulpopop) i Xavi Pendón (Bon Vent), dos músics que, conscients de la dificultat de moltes famílies d'arribar a final de mes i tenir una alimentació equilibrada amb omega 3 per als més petits de casa, han creat una cançó a canvi de donacions de peix per al Banc d'Aliments de Girona.
"Pescaré l'alegria, però la tornaré al mar, perquè quan jo ja no volti pel món, tothom la pugui pescar"

Amb lletra de Massegú i música de Pendón, 'El noi del port' narra la colpidora i trista història d'un noi sense sostre, en Ramon el nen rodamón, que, per poder sobreviure, demana "resquícies de peix" als pescadors del port. 

L'havanera ha comptat amb la col·laboració de músics de les comarques com el baríton Xavi Jonama de l'Empordanet, el grup d'havaneres en femení Les Anxovetes i Neus Mar. A més, tot un seguit d'artistes i personalitats del món cultural com Roger Torrent, Antoni Mas, Carles Bros, Guillem Terribes, Indira Ferrer-Morató, Isaac Barro, Josep Comas, The Gruixut's, Mestre Josep Bastons i País de Xauxa han donat suport a la iniciativa a través de teasers i vídeos curts en què animen a participar-hi. 

"Pescaré l'alegria, però la tornaré al mar, perquè quan jo ja no volti pel món, tothom la pugui pescar". Així finalitza aquesta havanera que posa de manifest la situació actual de la pesca artesana. L'artista Carles Bros, que ha exposat arreu del món reivindicant el peix blau, ha estat l'encarregat d'elaborar el logotip de la campanya. 

A banda del Banc dels Aliments, s'hi han sumat la Fundació Ernest Morató, els ajuntaments de Sarrià de Ter i Palafrugell, les confraries de pescadors de l'Escala, Palamós, Roses i Sant Feliu de Guíxols, la Fundació Drissa, la Penya Xíndries, el Festival Emergent, MUSICAT, el Museu de l'Anxova de l'Escala o els estudis Soundclub i Juglans Music, entre d'altres. 

La cançó es pot descarregar amb la donació d'1 € o, si es prefereix, amb una quantitat major, i el que s'hagi recaptat anirà íntegrament destinat a aconseguir peix per al Banc dels Aliments de Girona.

Més informació: 

També et pot interessar