Surtdecasa Girona
,
07/01/2017
Música

NEU! Festival, una marató musical en plena ressaca nadalenca

La Mirona acull el pròxim 21 de gener una jornada amb les millors propostes de música independent

Foto: 

CEDIDA
L'artista PAVVLA debuta amb 'Creatures'
Poc després de les festes de Nadal, la Mirona es vesteix del Berlín 'underground' dels anys 70 amb la proposta del NEU!, el Festival no internacional de Música i altres Arts.

El pròxim 21 de gener a partir de les 18.30 h se celebrarà aquest esdeveniment musical per tal de reunir una bona part de la millor música independent actual, així com representacions d'altres disciplines com la pintura, l'artesania o les arts visuals. Part de la proposta és transformar la sala La Mirona en un espai diferent, sorprenent i acollidor, recreant el que podria ser un festival d'estiu però dins la sala i en ple hivern. A l'establiment, s'hi instal·larà una fira de vinils, food trucks, un mercat d'artistes únics i més sorpreses que s'aniran revelant més endavant, com La Subhasta del R&R, que aquest any es repetirà. 

El festival NEU! va néixer fa tres anys, després d'un viatge d'oci del seu director, Xebi Salvatella, a la ciutat de Berlín, on les activitats culturals i sorprenents estan a l'ordre del dia. "Neu" en alemany significa nou, i també vol retre homenatge a la formació de rock experimental dels anys 70 de Düsseldorf.

 

Voleu descobrir quins són els artistes d'aquesta tercera edició?

 

PAVVLA 

El primer disc de PAVVLA, 'Creatures', és el projecte musical de l'actriu i compositora Paula Jornet. Però aquest no és la proposta musical d'una actriu que vol cantar, sinó la d'un músic que destaca per la seva qualitat compositiva i sensibilitat que va començar la seva carrera pública a la televisió catalana amb la sèrie La Riera. El seu disc debut arribava el 4 de novembre de 2016 amb 10 temes que són la seva carta de presentació a una indústria nacional i internacional que ja a posat l'orella a la seva veu. Ballant a mig camí entre el folk, l'electrònica i el pop, 'Creatures' és un disc íntim i personal produït per Aleix Iglesias a Camaleó Estudi amb temes com 'Young', 'Guns' o 'Tired'. 

 

Petit de Cal Eril 

'La força' parla de coses que no es poden dir ni es poden veure. El Petit de Cal Eril ens convida a un viatge que transita per paisatges dolçament fantasmagòrics, alhora confortables i inquietants. Ens submergeix en un univers atemporal, sense altres referents que les persones i la natura. Tot el disc està presidit pel misteri. I a poc a poc ens va donant claus que tan aviat condueixen a la resolució com ens obren nous enigmes. 

 

Cala Vento 

Aquesta formació gironina de rock és coneguda per uns directes potents, lletres properes i ritmes enèrgics. Després d'una trajectòria musical amb moments molt destacats, presenta el seu àlbum anomenat també 'Cala Vento', publicat per la discogràfica BCore amb la producció de Fuentes i les mescles a càrrec de Santi Garcia. No farem més que sentir a parlar-ne, ja que amb només amb quatre temes del disc van ser escollits per participar en el festival South by Southwest (SXSW) de Texas. 

 

Za! 

El projecte 'Loloismo' és el cinquè LP d'un dels duets musicals més irreverents del panorama musical nacional. ZA! ens porta 11 cançons en què podem descobrir un discurs sense pors ni vergonyes, que parteix d'influències com el rock o el reggae. 

 

Xebi SF 

'Tibidabo' és el segon àlbum en solitari de Xebi SF, un gironí ex component de Salvats, que va debutar el passat 2014 amb 'Duermevela'. Ara, amb el nou projecte, Xebi ens introdueix el seu estil de cançó d'autor amb unes composicions que es mouen entre l'intimisme i la crítica. 

 

Leonmanso 

L'univers personal de Leonmanso, compost d'anècdotes màgiques, vivències íntimes i pensaments universals ens és regalat amb paper de colors en aquest segon treball. A 'Jardins de brutes basses', hi conviuen històries de to autobiogràfic amb escapades al món dels somnis i fins i tot dels malsons. 

 

Autodestrucció 

Darrere títols com 'Drogues', 'Em vull morir fumant', 'La burra' o 'L'espiral de decadència' s'amaga el bateria d'El Petit de Cal Eril, Càndid Coll, i la petjada de Joan Colomo a la producció. Autodestrucció s'apropa al hardcore més clàssic i al punk més festiu, amb lletres que van des del nihilisme a la crítica social. 

 

Caballo Ganador 

Caballo Ganador Live seran els responsables de tancar la nit de dissabte amb un show renovat on es pot escoltar mesclat a Blur amb Chemical Brothers. Un live mesurat perquè el públic assistent no pugui parar de ballar.

També et pot interessar