Entorn
,
2017
Diumenge 9 de juliol, 10h
Sortida: Barca de Bescanó
Bescanó

16è Descens popular amb piragua pel Ter - Memorial Francesc Ferrer

Ei! Aquest esdeveniment ja ha passat. Et proposem:

Redescobreix el Gironès, 2024

Foto: 

Cedida
Llagostera, Cervià de Ter, Sant Julià de Ramis, Llambilles, Sarrià de Ter, Sant Martí Vell, Bordils, Flaçà, Madremanya, Cassà de la Selva

Redescobreix el Gironès

Del 17 de febrer al 4 de maig

XII Pujada a Sant Pere de Rodes

Foto: 

Cedida
El Port de la Selva, Palau-saverdera, La Selva de Mar, Cadaqués, Vilajuïga, Llançà, Roses, Pau

XII Pujada a Sant Pere de Rodes

Diumenge 5 de maig

El 16è Descens popular amb piragua pel Ter - Memorial Francesc Ferrer mantindrà el recorregut habitual dels darrers anys. La sortida estarà situada a la Barca de Bescanó, els participants passaran pel Parc d'Aigües Braves de la Pilastra, creuant els termes municipals de Salt i de Sant Gregori, arribaran, després de completar un recorregut fàcil de 6km, al Parc de les Ribes del Ter a Fontajau (Girona). Com és habitual s'obsequiarà a tots els participants amb una camiseta, hi haurà un dinar a peu de riu, servei d’autocar per recuperar els vehicles estacionats a la sortida i el sorteig de diferents lots de material esportiu.

L’organització vol potenciar el caràcter popular i reivindicatiu d’aquesta activitat, ajudant a fer prendre consciència, als participants i a la ciutadania en general, de la necessitat de retornar a la conca del Ter el cabal que es deriva, des de fa molts anys, en detriment del cabal del curs mig i baix del riu Ter. Un dels màxims exponents d’aquesta reivindicació ha estat en Francesc Ferrer i Gironès, motiu pel qual, amb l’objectiu de recordar i donar a conèixer la seva tasca en defensa del riu Ter, s'ha incorporat el seu nom a aquesta activitat reivindicativa, lúdica i esportiva.

Més informació: