
10 idees per fer l’enoturista al Penedès
Penedès és sinònim de bon beure i de bon menjar. Tenim la sort de comptar amb vins i caves excel·lents que podem maridar amb un ventall molt ampli de productes de proximitat que se sumen a les cinc denominacions d'origen del vi que pertanyen a les comarques de Barcelona i que són una bona excusa perque aquells que visitin la capital, tinguin en compte que Barcelona és molt més. Si a això li sumem que comptem amb una àmplia oferta d’activitats que van des de les visites als cellers, a passejades entre vinyes, a maridatges o calçotades, no és descabellat afirmar que tenim molt a descobrir del nostre entorn. Així doncs, tenint en compte que enguany és l’any de l’enoturisme i la gastronomia a Catalunya, us proposem fer d’enoturistes al Penedès amb aquestes deu propostes. A més, si ets un autèntic gourmand pots ampliar el teu recorregut descobrint altres plans per fer molt a la vora.
1. Fes el teu propi cava
Són molts els turistes internacionals que han anat fins aquest celler d’Avinyonet, Artcava, per a gaudir d’una autèntica activitat enoturística. I a tu, no t’agradaria fer-te el teu propi cava? Podràs tastar tres caves, escollir el que més t’agradi, desgorjar-lo i personalitzar-lo. I, seguidament, un esmorzar-dinar molt complert, amb diferents plats de la cuina mediterrània. A més, plantegen un repte: si t’has quedat amb gana, et regalen una ampolla de cava!
Més info.
2. Maridatge de vins i formatges
El formatge és un producte que pot arribar a tenir una gran varietat de textures i olors i que, amb el cava, es poden aconseguir harmonitzacions perfectes. Cava Nadal proposa una experiència autèntica: conèixer la història de la família i les seves vinyes, el celler i endinsar-se 20 metres sota terra per conèixer la cava. Després, jugar amb els sentits tot tastant un maridatge especial per l’ocasió: caves i vins blancs amb una selecció de formatges de la formatgeria Xerigots.
Més info
3. Gastronomia i història: sabors de la guerra civil
Una proposta ben interessant que combina història i gastronomia: visita al Centre d’Interpretació de l’Última Defensa de Barcelona a Subirats i al Centre d’Interpretació de l’Aviació Republicana i la Guerra Aèria a Santa Margarida i els Monjos; amb un esmorzar entre vinyes i degustació de cava i un dinar a un restaurant local que oferiran un menú de guerra.
Més info.
4. Tasta vins i gastronomia a Sant Pau d’Ordal
No hi ha gaires pobles petits a Catalunya que tinguin una varietat de restaurants tan àmplia com Sant Pau d’Ordal. Així doncs, des del restaurant Cal Saldoni i el Celler Albet i Noya proposen una activitat combinada: visita a aquest celler pioner en agricultura ecològica i tast dels seus vins per després dinar a Cal Saldoni, restaurant amb filosofia km0 i slow food.
Més info
5. La simbiosi dels vins i els calçots
Al Penedès, a més de grans vins, també s’hi fan grans calçots, i a les Caves Canals & Munné proposen combinar-ho: visitar-lo i conèixer les particularitats d’aquesta cava per després gaudir d’una calçotada a la cava vella amb una graellada de carn acompanyada d’escalivada i mongetes.
Més info
6. Coneix els secrets de l’elaboració del cava a Sant Sadurní d’Anoia
Al Centre d’Interpretació del Cava podràs descobrir els secrets del cava d’una forma amena i divertida, amb taules tàctils, jocs de realitat augmentada i una projecció en 3D. I, després d’una degustació de cava proposen acabar la visita al restaurant Cal Blay Vinticinc, ubicat en un celler modernista de 1905, on ofereixen a l’enoturista un menú especial per l’ocasió.
Més info
7. Curs de tast de vins i menú de brasa
Què millor que saber-ne més de vins que a peu de vinya o en un celler? Aquesta és la proposta del celler J. Miquel Jané: un curs de tast de vins que inclou una visita a la vinya amb un curs de viticultura, una visita al celler amb una iniciació a l’enologia per acabar tastant quatre vins premiats internacionalment. I després, dinar al restaurant del mateix celler. I clar, et podràs emportar a casa el dossier del curs!
Més info
8. Descobreix el món del vi amb un curs de dues hores
De la mà d’un enòleg, l’Aula de la Vinya i el Vi et proposen descobrir el món del vi tot passejant per les vinyes i una visita al celler familiar centenari. A més, poden fer tastos a mida depenent dels vostres coneixements, així que si ja en sabeu una mica, tenen tastos més avançats.
Més info
9. La temptació del cava amb xocolata
Al Penedès també hi ha xocolata! Així que, de la mà de Simon Coll, a Cava Nadal ofereixen un maridatge quilòmetre zero de vins dolços i caves amb les xocolates més sorprenents, des de la més pura fins a la més sofisticada, complementat amb una visita a les instal·lacions i a les vinyes.
Més info
10. Cava artesanal amb formatges
Per conèixer els secrets de la producció artesanal del cava i gaudir tot tastant caves d’autor exclusius i limitats, Cava Carol Vallès proposa aquesta activitat: visitar les caves i les vinyes, tast de tres dels seus caves i maridatge especial per l’ocasió amb tres formatges.
Més info
Més informació:
Trobareu més propostes al web Barcelona és molt més i a Enoturisme Penedès
- Inicieu sessió o registreu-vos per a enviar comentaris