Foto: 

Surtdecasa
Treball de camp a Big Al's (Sitges)

On menjar les millors hamburgueses del Penedès

Amb l’ajut dels nostres seguidors hem buscat els millors llocs per menjar una hamburguesa: els teniu molt a l’abast!
Surtdecasa Penedès
,
10/06/2015
Menjar i beure
Quin gran invent, això de l’hamburguesa! Carn picada en forma circular aplanada, embolcallada en pa i acompanyada tradicionalment per anelles de ceba, enciam i formatge. L’hamburguesa és una opció imprescindible de la carta de molts bars i restaurants del Penedès (i d’arreu) i un autèntic plaer per a molts de nosaltres. Des de Surtdecasa Penedès, amb l’ajut dels nostres seguidors a Facebook, hem volgut llistar alguns dels establiments de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf que fan les millors hamburgueses del territori.

Segur que ens en deixem, però aquests noms que us proposem a continuació no els heu d’oblidar si el que busqueu és una bona hamburguesa clàssica o una reinvenció de la mateixa.

- Big Al’s (Sitges). L’hamburguesa de Big Al’s és considerada la millor de tot l’estat. I us assegurem que no és per menys. Tenen sis tipus d’hamburgueses a la carta que poden ser amb 200 o amb 400 grams de carn i, a banda, fan tres propostes per als qui hi vagin molta gana: The Big Al, The Windowmaker jr. i The Windowmaker. Els entrants, molt a la mexicana, estan boníssims i hi ha una selecció de cerveses espectacular.

- Fitu’s Bar (Calafell platja). Al Fitu’s Bar trobareu unes hamburgueses enormes, amb un pa enorme i una rodanxa de tomàquet enorme, i un ou ferrat, un tall de pinya... o el que convingui, tot enorme. Els nostres seguidors ens diuen que són espectaculars, així que si esteu per la platja de Calafell, ja sabeu on anar a fer un àpat.

- El Santo (Sitges). Cuinades al carbó, amb foc de veritat, les hamburgueses de El Santo són petites obres mestres per assaborir amb calma i en bona companyia. Pans artesans i unes combinacions d’ingredients delicioses fan que aquest establiment sitgetà sigui imprescindible per als amants de l’hamburguesa i de la cuina creativa. Hi ha menú infantil, per cert.

- La Taverna de Vinseum (Vilafranca). Celebrem moltíssim que La taverna de Vinseum incorporés fa uns mesos a la seva excel·lent carta de tapes l’hamburguesa completa. És una autèntica meravella per la seva textura (la barreja de carn de porc i de vedella hi fa molt) i per la bona combinació de les espècies. A més, la podreu combinar amb els millors vins recomanats pel sommelier Ton Colet. 


- La Tertúlia (El Vendrell). Hamburgueses d’espinacs amb panses, de civada amb pebrot vermell, de soja amb bolets...? Sí, amics i amigues, és possible i, a més, estan boníssimes. Qui diu que l’hamburguesa no pot ser també un plaer per a aquells que no mengen carn? Tasteu-les a La Tertúlia

- El racó de la cigonya (Santa Margarida i els Monjos). Els nostres seguidors a Facebook ens diuen que a El racó de la cigonya fan unes hamburgueses realment bones. Aquest restaurant, més conegut pels seus menús diaris, també destaca per unes hamburgueses d’aquelles que costen d’acabar. Ens han enviat algunes proves.


- Tirol (Vilafranca). Un altre dels establiments que no pot faltar en aquesta llista és el Tirol. Especialitzat en entrepans i, sobretot, en salsitxes de tota mena, al Tirol es poden menjar hamburgueses fantàstiques. Feu una ullada a les fotos que pengen al seu Facebook i us en fareu a la idea.  

- L’espurna de la Vila (Vilafranca). Ens han “xivat” que El Sevilla (el de Los Mojinos) es va fer fer una hamburguesa a les tres de la matinada, després del concert que va oferir fa uns mesos a la sala de festes La Flama de Vilafranca. I és que les hamburgueses de L’Espurna de la Vila són de traca. Recomanen molt la de formatge de cabra.


- H&B La casa del costillar (Cunit). A l’H&B de Cunit tenen tapes, còctels, una terrasseta molt agradable i música en directe de tant en tant. Però és que, a més a més, se surten amb les seves hamburgueses. Saben bé com tractar la carn, i això es nota en el resultat.

- Legends (Sant Pere de Ribes). El seu lema ho diu: Legends és més que una hamburgueseria. La creativitat arriba a un nivell màxim amb les propostes de la seva cuina: hamburguesa de tomàquet i alfàbrega, amb salsa curri, amb salsa de botifarra negra, amb suau mostassa de Dijon… Quan parlem de pizzes també us proposarem aquest local de Sant Pere de Ribes.  

- La Burguette (Vilanova i la Geltrú). La Burguette és un local agradable situat al centre de Vilanova i la Geltrú. Si us agraden les hamburgueses, és indispensable que els visiteu i que gaudiu, no només de l’hamburguesa, sinó també dels entrants. Tot està boníssim i s’atreveixen a innovar. El secret, diuen, són els ingredients. La carn de les seves hamburgueses ve de Castellterçol sense congelar ni precuinar.


- S’lògic (Vilafranca). La filosofia del restaurant vilafranquí S'lògic es basa en el consum responsable, el producte de proximitat i la cuina km. 0. Tot això ho podeu trobar a les seves hamburgueses. En tenen de molt variades, les fan amb pa de xapata i la carn és excel·lent. 

- Hollywood Beach (Calafell). Afegim aquesta proposta després de rebre proves d'envergadura, com la foto que teniu tot seguit, i de comprovar que les hamburgueses de Hollywood Beach tenen molt bona fama. Atenció perquè també ens parlen bé de les braves (un altre article que hem de preparar) i de les postres casolanes d'aquest establiment.


- La mà negra (Vilafranca). L’espai gastronòmic del Casal Popular de Vilafranca La mà negra s’està sortint amb les seves propostes, i les hamburgueses no són una excepció. Us recomanem dues de força curioses: l’hamburguesa vegana de La Fonda del Saumell i l’hamburguesa de cansalada.

  • imatge de control 1per1

Més informació: 

Aquí teniu els comentaris i recomanacions resultants de la crida que vam fer a Facebook.

A