Marta Rius
,
12/06/2019
Música

El folkianisme aterra a Vilanova

Balkan-disco-actual, folk Emporlandès, música tradicional alemanya, basca, catalana… Una diversa mostra del gènere folk internacional i nacional s’escamparà del 14 al 16 de juny al 39è FIMPT
Magnifico

Foto: 

Cedida
El músic eslovè Magnífico tocarà al 39è FIMPT
Un homenatge al paper de les dones en la música tradicional centrarà l’espectacle inaugural del 39è Festival de Música Popular i Tradicional (FIMPT) de Vilanova i la Geltrú. La Cobla Maricel i la formació grallera Clau de Mar estrenaran ‘La música dona’ el divendres, 14 de juny, a la plaça del Port.
Amsterdam Klezmer Band, La Puça, Karlos Subijana, Clàudia Cabero i Miquel Gil entre el cartell 2019.

La banda alemanya Amsterdam Klezmer Band seguirà l’espectacle a la mitjanit amb una proposta experimental de música tradicional fresca, urgent i molt ballable. La banda té dues dècades de carrera musical i barreja melodies tradicionals de Klezmer i cançons amb influències d'Europa de l'Est i elements de jazz. La banda escriu la majoria de repertori, però també reinterpreta cançons tradicionals d’Europa oriental i jueva.

El plat fort del FIMPT d’enguany vindrà a ritme de ‘balkan-disco-actual’ de la mà Magnífico. El música eslovè pujarà a l’escenari de la plaça de la Vila el dissabte, 15 de juny, a les 22h. Amb 30 anys de trajectòria musical a l’espatlla, ell mateix ha batejat el seu propi gènere. A Eslovènia és considerat un tresor nacional, les seves últimes cançons són una barreja de pop, R & B, techno, twist, llatí, turbofolk i balkanfunk. Magnífico presentarà al FIMPT el seu últim disc, 'Challatan de Balkan' (2016) que combina la música llatina, el reggae, el surf i la música tradicional dels Balcans per crear el seu so únic, inspirat en el gènere de l’exiugoslava “Schlager”.

La banda alemanya Amsterdam Klezmer Band també actuarà al 39è FIMPT

Dissabte, a la plaça del Port i directament des de l'Empordà, actuarà La Puça, amb el seu positivisme i el que ells anomenen el seu "Folk Emporlandès". El 14 i 15 de juny, de 20h a 22h a la plaça del Port, s’hi farà la FIMPTeca 2019, un espai de suport a músics de la comarca, Km 0,  amb concerts a peu de plaça, previs a l'escenari principal.

Diumenge, 16 de juny,  a partir de les 11:00h a la Plaça Font i Gumà i seguidament pel centre de la ciutat, torna la part més tradicional del festival, el Firasac. A les 13:00h al Pati del Castell de la Geltrú, actuarà Karlos Subijana amb el seu treball Arkakusoak Ametsetan, un viatge per la música tradicional d'Euskal Herria, un repertori amb diferents instruments del seu folklore.

El diumenge a les 19h, la Clàudia Cabero, guanyadora de l'11a edició del Concurs Sons de la Mediterrània 2018, presentarà, el seu primer àlbum ‘Melic’ a la Plaça de la vila. Al mateix indret actuarà, a les 21h, Miquel Gil, que després de 5 anys, sense editar un treball en solitari, tornarà a la capital del Garraf per presentar ‘Geometries’, el seu últim disc.
 

Més informació: 

Web FIMPT