Un fotograma del curtmetratge 'La pizca'

Foto: 

Cedida

El Mostremp omple de cinema rural les butaques de la Lira de Tremp

El món rural fet cinema per sisè any consecutiu
Laia Singla
,
24/08/2017
Arts
El cap de setmana del 24 al 27 d'agost tindrà lloc el sisè Mostremp, un festival dedicat als curtmetratges en qualsevol modalitat de film de temàtica rural. La voluntat és arrelar el festival al territori i ser un pont entre el cinema i la comarca

Amb la ruralitat com a base fonamental del festival, el Mostremp neix com un concurs de curtmetratges delimitats a menys de 30 minuts. Tots els formats digitals hi tenen cabuda, així com tots els conceptes cinematogràfics.

Tot i que la major part de l'activitat tindrà lloc a l'Espai Cultural La Lira de Tremp (Pallars Jussà), l'organització fa una aposta clara per ampliar l'activitat a la resta del Pallars mitjançant el Mostremp sobre rodes. Aquestes sessions viatgeres seran les darreres oportunitats per veure els millors films de l'edició del 2016. Aquest any, fins a 10 localitats pallareses s'han afegit com a subseus de Mostremp: Esterri d'Àneu, Rialp Senterada, Espui, Salàs del Pallars, Talarn, Sort, Pobla de Segur i Isona.

Com a novetats d'aquesta sisena edició, es projectaran en dues sessions els 12 curtmetratges finalistes a la secció oficial d'un total de 60 curts presentats. També una taula rodona on es debatrà sobre la relació entre el cinema i el teatre, amb la participació del productor teatral Carles Manrique, l'actriu Mònica Lopez, l'autor teatral Jordi Casanovas, el productor de cine Xavier Atance i l'actriu trempolina Annabel Castan. La taula rodona estarà presentada pel també actor trempolí Eduard Muntada.

En la secció juvenil Víctor del Val es presentaran els treballs conjunts realitzats amb escoles i instituts del país. Seran un total de 8 films i a més, ja fora de concurs, els curtmetratges 'Xerallo, l'oblit entre les muntanyes', un documental dels alumnes de 1r i 2n de Batxillerat de l'Institut de Tremp dins del projecte Cinema en Curs, i 'Paperplanes', un curt realitzat dins l'activitat extraescolar de cinema del Col·legi Valldeflors de Tremp. La Mostra de Cinema anirà acompanyada de l'exposició itinerant "Plató Pallars", que mostrarà aquelles pel·lícules que van tirar els Pallars com a escenari per a les seves produccions.

A part de les diverses sessions del cap de setmana, també cal destacar que el Mostremp traspassarà les portes de la Lira i sortirà al carrer. La Rambla Doctor Pearson s'omplirà d'activitats amb el cinema com a eix vertebrador metre duri la mostra.

Més informació: 

Web del Mostremp

A