Firacamp

Foto: 

Cedida

La floració dels arbres, la protagonista de la 6a edició de Firacamp

Aquesta trobada a la natura tindrà lloc els dies 12, 13 i 14 d’abril
Cristina Mongay
,
11/04/2019
Entorn
La natura és un element essencial de les terres ponentines. El seu cicle tradicionalment ha marca i acompanyat les vides dels nostres ancestres, la qual cosa continua fent encara actualment encara que de vegades ens passi desapercebut. La floració, en el seu marc, és un dels moments més màgics que es viuen. Representa la renaixença, la presa de forces després de la calma de l’hivern, i cada vegada la seva bellesa és més reconeguda (i capturada) per adeptes. Al seu voltant, s’organitza la 6a edició de Firacamp, la Festa de la Floració de Miralcamp.

L’edició d’enguany de Firacamp arrenca el divendres 12 d’abril, i ho farà mitjançant una jornada tècnica oberta a tota la ciutadania que tindrà lloc a la Sala d’actes de l’Ajuntament. El tema que tractarà porta per títol ‘Què cal saber de: testaments, successions i donacions?’, i anirà a càrrec de l’advocat Lluís Urgell.La inauguració oficial del certamen tindrà lloc el dissabte 13 d’abril a les 20:00h, de la mà de l’historiador i catedràtic de la Universitat de Barcelona, Josep M. Solé i Sabaté, i de l’Alcalde del municipi. Tanmateix, s’aprofitarà l’avinentesa per presentar el segell commemoratiu de la Fira, a càrrec de Josep M. Garsaball, i s’entregarà el premi al guanyador del concurs de cartells de la trobada.

Poc després, al voltant de les 21:00h, el Poliesportiu acollirà la primera de les activitats gastronòmiques de Firacamp. Es tracta d’un tast de vins del Celler Costers del Sió, i en ell hi col·laboren Argel, Fruits El Marge i Formatges Camps.El dia gran de Firacamp serà el diumenge 14 d’abril, i arrencarà amb un esperat esmorzar popular, al Camp de Bitlles. Seguidament, tindrà lloc la ruta ciclista amb gimcana inclosa organitzada per tot el terme municipal. A partir de les 10h, tots els visitants podran gaudir del mercat local amb productes artesanals i la trobada de plaques de cava, i al llarg de la jornada, els més petits podran gaudir de jocs i inflables al Passeig Països Catalans.

Els més curiosos, en el torn de matí o de tarda, podran passejar amb carruatge pel terme de Miralcamp, una manera atípica i entranyable de conèixer els racons naturals i els camps de la vila.

A les 12:30h tindrà lloc la 10a Trobada Gegantera, que s’organitzarà amb una ballada davant de l’Ajuntament i una Desfilada pel Passeig del Poliesportiu. Al voltant de les 13h tindrà lloc el Vermut popular, que estarà amenitzat pel Grup Surprice i que es desplegarà a la Plaça Sant Jaume.

La tarda vindrà carregada de dues activitats que promocionen el producte de proximitat. Primerament, al Poliesportiu, tindrà lloc el taller de licors i el maridatge amb poma i pera, a càrrec d’Elixirs de Ponent. I a partir de les 18:30h, tindrà lloc la mostra de cuina elaborada amb producte local (fonamentalment fruita de la Cooperativa de Miralcamp Fruits), una demostració que anirà seguida d’una degustació dels plats elaborats per l’equip del Restaurant L’Atrevit de Fondarella.

Més informació: 

A