Cristina Mongay
,
11/04/2018
Espectacles

Arriba el BUUUF!!!, el Festival de Pallassos i Bufons a la gorra

La setena edició del certamen, que se celebrarà del 13 al 15 d’abril, acollirà 34 actuacions de tot el món
BUUUF!!!

Foto: 

Cedida
El Pallasso Tortelini, el més jove de Ponent, actuarà al BUUUF!!!
La 7a edició del Festival de Pallassos i Bufons a la gorra Buuuf!!! es desplegarà als carrers i places d’Alcoletge durant els dies 13, 14 i 15 d’abril. Ho farà de la mà de disset companyies de clowns i trenta-quatre actuacions.
L'edició d’enguany del BUUUF!!! aposta per artistes internacionals i consagrats

El cartell
Enguany els artistes convidats al BUUUF!!! són tot un luxe, ja que es tracta de professionals del món de l’espectacle de l’àmbit internacionals consagradíssims. Per exemple, es comptarà amb el Gorka Ganso, director del Festival Tapaklown de Durango, qui presentarà a la vila del Segrià el seu espectacle ‘Babo Royal’.

Los Barlou, Los Excéntricos, la pallassa Pepa Plana o el Chacovachi són uns altres dels convidats d’excel·lència d’aquesta cita cultural.

També participaran al Buuuf!!! els Black & Blue, Catastrofer, la Companyia Barré, la Companyia Passabarret, El sobrino del Diablo o La Bleda.

El festival manté la tradició de convidar artistes de l’edició anterior i, en consonància, ho farà amb Wilbur i la companyia lleidatana La Cremallera. La presència local es completa amb Tortelini, el pallasso més jove de les Terres de Ponent.


Pallasso Miquelet

Novetat
L’edició d’enguany incorpora per primera vegada un espectacle itinerant: ‘Pere Hosta’. A més a més, la participació femenina hi serà força més àmplia, ja que es comptarà amb pallasses com Pepa Plana, Marieta Voltereta o La Bleda.

Set espais i més diversió per a tota la família
El Festival de Pallassos i Bufons a la gorra Buuuf!!! amplia la seva oferta lúdica amb ‘jocs gegants’, una proposta per a tota la família en la qual es fomenten els valors humans dels jocs tradicionals.

El certamen està distribuït principalment en set espais: el Carrer (on es faran els espectacles itinerants, jocs, parades del mercat firaire i els ‘food trucks’), l'Amfiteatre (ubicat en l’anomenat Tossal dels Morts), la Plaça Països Catalans, el Pavelló, el Carrer Nou, la Sala d’Actes de l’Ajuntament i La Carpa.

Paral·lelament, l’Ajuntament d’Alcoletge ha organitzat un concurs de fotografia (amb paper i a través d'Instagram), i anima als participants del Buuuf!!! a sumar-s’hi.


La Cremallera

Homenatge a la cultura dels pallassos i bufons
El festival, organitzat per l’Ajuntament de la vila, està adreçat a tots els públics: infants, adults i els professionals del món del clown, que l’organització ha volgut tenir en compte amb la creació de tallers.

L’objectiu del Buuuf!!! és donar a conèixer la cultura dels pallassos i bufons. Tots els seus espectacles, així com la resta d’activitats programades, són d’entrada lliure i al final els artistes passen la gorra, un dels signes d’identitat del festival.

Més informació: