Nens estiu Ponent

Foto: 

Cedida
Aquest estiu, petits i grans sortireu de casa!

Les 5 sortides amb infants a Ponent

Tallers, visites dinamitzades o cinema a la fresca, algunes de les activitats que faran les delícies dels més petits a Ponent
Cristina Mongay
,
02/08/2017
Família
L'estiu és pels més petits de casa un temps d'oci, de quadernets d'estiu, de tardes de piscina, de jocs a la fresca, de gelats, d'estrenes de pel•lícula,... Però, si amb tantes hores lliures ja no saps que proposar als nens i nenes, comencen a avorrir-se i no vols que es quedin a casa, et recomanem 5 activitats que et faran gaudir de nou del nostre territori!

1. Visita al Laberint de Blat de Moro
Des de fa gairebé una dècada, cada estiu les terres de Ponent compten amb un nou i rebuscat Laberint de Blat de Moro. Es troba a la finca de la Masia l’Esperança, al municipi de Castellserà, i fa les delícies dels més atrevits de casa.

L’extensió dels camps és de 3 hectàrees i el recorregut proposat fa més de 2 quilòmetres de passadissos. Lògicament, us recomanem visitar-lo si els petits ja tenen una edat, si són aventurers i, sempre, acompanyats d’un adult.

El recorregut es pot fer de dia o de nit (en aquest cas, haureu de dur llanternes per il·luminar-vos correctament). L’activitat es pot realitzar fins a la recollida del blat de moro, que té lloc a finals de setembre o inicis d’octubre.

Us atreviu a entrar-hi? I a sortir-ne?

Preu: 5€
Més informació: Castells de Lleida2. Taller 'Lletres de Sal'
L’estiu és una època magnífica per estimular la creativitat dels petits i petites, tant a casa com fora d’ella. Es pot fer amb lectures, endevinalles, jocs, trencaclosques, treballs manuals i, perquè no, tallers familiars.

El Centre d’Art la Panera de Lleida ens proposa ‘Lletres de sal’, que sorgeix en paral·lel a l’exposició ‘Pedra, paper, disseny’, de Lo Siento Studio. El disseny gràfic, les lletres, els colors i la sal seran les eines a dirigir amb la vostra imaginació.

Podreu gaudir-ne cada dissabte i diumenge durant els mesos de juliol i setembre.

Preu 5€ | 3€ (socis club Banyetes)
Més informació: Centre d'Art la Panera3. Cinema a la fresca
Si els teus fills o nebots són els encanta el cinema, no et perdis aquest estiu les projeccions audiovisuals que diversos ajuntaments ponentins ofereixen!

Es tracta de sessions gratuïtes que es realitzen a l’aire lliure, al vespre. Acostumen a fer-se els dimecres (Tàrrega, Cervera), o al cap de setmana. N’hi ha de totes les temàtiques, estrenes o clàssics.

Consulta la nostra agenda per no perdre-te’n cap! 4. Taller 'Les plantes i l'aigua'
Conèixer el món que ens envolta (la societat, els costums, la cultura, la llengua,...) és un pas fonamental per estimar el territori. També ho és apreciar la natura, ser capaços de diferenciar les espècies autòctones, saber-ne les propietats i usos, els cicles...

El Museu del Clima i la Ciència proposa, al llarg de l'estiu, diverses activitats per vincular-nos a l'entorn natural i a la ciència.

  • imatge de control 1per1

Entre elles, destaquem el taller de jardineria ‘Plantes i l’aigua’, que tindrà lloc el dijous 17 d’agost. Amb ell podreu esbrinar les necessitats hídriques de les plantes i crear el vostre propi centre de plantes.

Preu: Activitat Gratuïta
Més informació: Museu del Clima i la Ciència​5. Camina pels Aiguamolls de Rufea
Els Aiguamolls de Rufea es troben a la ciutat de Lleida, prop de l’ermita de Butsènit, a mig camí entre la Mitjana i l’embassament d’Utxesa.

Es tracta d'una zona humida que es creà en una antiga zona d'extracció d'àrids. Amb el pas dels anys, s'ha convertit en un bon exemple de recuperació d'un espai natural, ja que a poc a poc la natura ha anat reconquerint el territori.

Per aquest motiu, és un espai ideal per conèixer amb els petits l'hàbitat de moltes espècies de flora i fauna. Per exemple, dels ànecs de coll verd, les gallinetes d'aigua, els martinets blancs o els bernats pescaires.

Preu: Activitat Gratuïta
Més informació: Paeria de LleidaRecomanacions:
Per gaudir plenament de les activitats a l'aire lliure, us recomanem que seguiu les instruccions que us indiquem a continuació. Són molt bàsiques però són igualment necessàries, tant per a petits com per a grans. No oblideu dur:
• Protecció solar
• Aigua
• Gorra i calçat còmode
• Crema repel·lent d'insectes

A

També et pot interessar