FiraBell

Foto: 

Cedida

FiraBell, de camí a la consolidació amb la seva segona edició

El diumenge 3 de juny, Bellcaire d’Urgell acollirà la II Fira del comerç, indústria, artesania i productes de proximitat
Cristina Mongay
,
30/05/2018
Fires i festes
FiraBell va arrencar la primavera del 2017 com una iniciativa que volia ficar al mapa –en el bon sentit de l’expressió– la vila de Bellcaire d’Urgell. Ara, un any després, i amb l’èxit i les bones vibracions rebudes en la primera edició –que va acollir 2.000 persones–, organitza amb força la seva segona trobada. Es tracta d’un projecte que té molt per oferir, que té moltes ganes de créixer i compartir-se i que compta amb la col·laboració i la complicitat dels veïns i veïnes del municipi. T’expliquem tot el que hi trobaràs!

Al voltant de les 10 h del matí tindrà lloc l’obertura oficial de la fira, amb la corresponent visita de les autoritats. Des de llavors i fins ben entrat el vespre, veïns, veïnes i visitants podran gaudir de tot “lo” bo i “lo” millor de Bellcaire d’Urgell i les seves immediateses.

Entre les activitats més destacades, val la pena esmenar l’exhibició de show cooking que es desenvoluparà des de les 10 h i fins les 14 h a l’estand de Veritfruit, empresa familiar de la vila especialitzada en la producció del préssec i el paraguaià, i en la venda de tot tipus de productes de proximitat (oli d’oliva, ous ecològics, melmelades, etc.)

A les 11 h arribarà el torn del taller de melmelades i adobats, que anirà a càrrec del xef Sergi de Meià, un crac als fogons amb una cuina desacomplexadament catalana  que aposta totalment pels productes de proximitat.Si aquestes dues propostes us obren la gana, no patiu! Al llarg de tot el matí podreu gaudir de degustacions de productes de Carn Sargaire. La família Capdevila d’Almacelles, que encapçalen l’empresa, fa més de cinquanta anys que es dedica a la pagesia i a la ramaderia, i elaboren tot tipus d’especialitats càrnies. El seu truc: la producció pròpia i integral de carn de vedella sense emprar ni pinsos ni suplements.

FiraBell oferirà al públic dues xerrades relacionades amb la salut i l’alimentació de petits i grans. La primera, que tindrà lloc a les 12 h, tractarà l’ús i els beneficis de les plantes medicinals i saludables, quelcom ens connectarà amb la terra i els nostres ancestres i ens farà realment conscients del que necessita el nostre cos depenent de les seves necessitats. La segona, que començarà al voltant de les 17 h, parlarà sobre la piràmide alimentària dels més menuts de casa, el pilar fonamental de la seva salut.

Si bé l’alimentació i els productes de la terra de qualitat i de proximitat seran uns dels grans protagonistes de la II Fira del comerç, indústria, artesania i productes de proximitat de Bellcaire d’Urgell, també hi seran presents la música, l’artesania i la diversió per totes les edats.Al centre de la vila, i durant tot el matí, hi haurà una exhibició de punta de coixí i una exposició de patchwork, confeccions fetes a mà que desperten l’enginy, la destresa, l’originalitat i l’aprofitament dels materials que ens envolten. Els temps passats també es rememoraran al carrer del Nord, mitjançant una mostra de vehicles clàssics, i a la Plaça Major, amb la mostra d’oficis tradicionals, molts dels quals ja han desaparegut en els nostres dies.

Els assistents a la jornada podran participar en el segon concurs de fotografies de la fira, imatges que seran exposades al compte d’Instagram de FiraBell (@FiraBell). Els més petits, podran gaudir de llargues sessions de jocs de taula i jocs tradicionals i, pensant en els nombrosos amants de la música i el ball de casa nostra, s’organitza a la Plaça Major una exhibició de swing a càrrec de SwingNoguera i Swing Maniacs, i comptarà amb el ritme inconfusible de la banda lleidatana Pixie Dixie.

  • imatge de control 1per1
A