Foto: 

Cedida

Seu Vella Music Festival 2018, música a la fresca per divulgar el patrimoni

És una de les activitats que el consorci del conjunt monumental ha previst en la programació de les Nits d’Estiu a la Fresca
Josep Anton Pérez
,
03/07/2018
Música
El Seu Vella Music Festival vol esdevenir el festival de música referent a les comarques de ponent, posant en valor l’incomparable marc que suposa la Seu Vella de Lleida en les nits d’estiu. L’actual edició canvia el registre, pensant en acollir un públic més ampli, amb una programació centrada en el pop i el rock.

Els concerts de Mishima i Renaldo & Clara inauguraran el Seu Vella Music Festival 2018 aquest divendres 6 de juliol. Seran els primers d’un cartell conformat per quatre concerts, que tindran lloc durant els caps de setmana del mes de juliol, en què també estan previstes les actuacions de The Gramophone Allstars Big Band, Mari Popes, Doctor Prats i Sau 30a l’escenari que s’habilitarà a l’espai exterior de la Canonja.

Renaldo i Clara

Renaldo&Clara seran els primers a intervenir al concert doble del 6 de juliol, a les 9 del vespre, per donar pas tot seguit a l’actuació de Mishima, un dels plats forts del Seu Vella Music Festival. El grup lleidatà de pop Renaldo & Clara presentarà el seu darrer treball Els Afores, tot convidant els assistents a deixar-se endur per la seva màgia i compartir amb ells aquest viatge per uns afores de llum i de color, tal com remarquen els organitzadors. L’actuació de Mishima, el grup de música pop encapçalat per David Carabén i amb influència de la cançó d’autor, creat a Barcelona l’any 1999, s’iniciarà a les 10 de la nit. El preu de l’entrada será de 12 euros anticipada i 15 a taquilla.

Mishima Seu Vella

El dissabte 14 de juliol, a les 10 del vespre, està previst el concert de The Gramophone Allstars Big Band, un grup que fusiona la música jamaicana (ska, rocksteady i reagge) amb el soul o el jazz entre molts d’altres. Aquest grup instrumental està integrat per disset músics i va nèixer de la iniciativa del saxofonista Genís Bou. El preu de l’entrada serà de 12 euros anticipada i 15 a taquilla.

The Gramophone Allstars Big Band

El diumenge 22 de juliol a les 9 del vespre actuarà Mari Popes, un grup que va néixer el setembre de 2016 i que està format per 4 noies. La seva proposta musical és de caràcter reivindicatiu i en format acústic. El mateix diumenge, una hora després, actuarà Doctor Prats, la jove banda de Terrassa, que amb només dos anys han aconseguit situar-se al capdavant del panorama musical català, amb més de 100 concerts. Amb dos discos al mercat, Patates amb peix i Aham Sigah, el grup porta als escenaris un enèrgic i potent directe amb una barreja de pop, reggae, cúmbia, electroswing i ska. El preu de l’entrada serà de 12 euros anticipada i 15 a taquilla.

Mari Popes

El Seu Vella Music Festival el tancarà divendres 28 de juliol a les 10 de la nit Sau 30, l’espectacle per commemorar els 30 anys de la formació i per mantenir el record i homenatjar Carles Sabater. Es tracta d’un projecte musical que aplega als escenaris, dues dècades més tard de la seva desaparició, tot l’equip que formava part de la popular banda osonenca. El preu de les entrades als concerts és de 12,50 euros en venda anticipada i de 15 a la taquilla, tret del de Sau 30, que està fixat en 18,50 i 20 euros.

Doctor Prats

Espectacle Sau 30.0

El Seu Vella Músic Festival és una de les activitats que el consorci del conjunt monumental ha previst en la programació de les Nits d’Estiu a la Fresca, juntament amb les Nits de Lluna Plena, Vi de Pedra i Xino-xano.

"El conjunt monumental del Turó de la Seu Vella està situat en un punt privilegiat de la ciutat de Lleida, des d'on es pot gaudir d'unes magnífiques vistes de la Plana de Ponent i el riu Segre. Durant les vesprades estiuenques, també permet una observació magnífica de l'univers. Tot això, al voltant de l'antiga catedral Seu Vella– i el Castell del Rei –Suda–, la fortificació militar que envolta el turó"

Història del Seu Vella Music Festival:

L’any 2005 es va iniciar a la Seu Vella un cicle de concerts amb un significat especial. Ho va fer sota el suggeridor nom de Concòrdia, Música de Pau a la Seu Vella amb la voluntat d’esdevenir un festival de referència on la música fos un vehicle per la cultura de la Pau. Aquest festival va tenir dotze edicions fins que, l’any passat, va nàixer el Seu Vella Music Festival,  hereu de l’anterior però integrant uns objectius més amplis sense perdre l’essència inicial. El Seu Vella Music Festival vol esdevenir el festival de música referent a les comarques de ponent, posant en valor l’incomparable marc que suposa la Seu Vella de Lleida en les nits d’estiu.

L’actual edició canvia el registre, pensant en acollir un públic més ampli, amb una programació centrada en el pop i el rock, però en la que prima la qualitat i el prestigi de totes i cadascuna de les formacions, i amb un esforç per ajustar els preus i fer que el Festival sigui assequible per tothom.

A