Ponent, un estil vital de la cultura

Opinió
,
dimarts, 13 gener, 2015
Ponent és un territori extens, que dificulta fer arribar les propostes que es realitzen al públic

Actualment la tecnologia ens ajuda a obrir les nostres perspectives i ampliar horitzons tant laborals, personals i d’oci i cultura. És aquí on t’adones que el territori de Ponent de Catalunya té una vitalitat impressionant, oferint una oferta compromesa amb el territori català, que va molt més enllà de la programació de les festes populars, però sí que les utilitza per exercir d’amfitrió de propostes actuals, integradores i alguns cops arriscades.

Una gran xarxa associativa i una administració, que ajuda al qui fa (subvencions, convenis...) i que realitza el que manca (activitats formatives, )permet que es pugui oferir una oferta plural. Les entitats esdevenen la mà d’obra treballadora i incansable, el substrat que permet crear, executar, que estableix vincles, ensenya i implica maneres de viure, de pensar i de sentir.

Hi ha, però, una característica implícita en les nostres contrades i és que Ponent és un territori extens, que dificulta fer arribar les propostes que es realitzen al públic, i és aquí on un portal com Surtdecasaponent facilita la feina. L’aposta per la tecnologia 2.0 és avui un requisit indispensable per a tota aquella activitat que es planifiqui, no solament permet difondre les propostes al territori lleidatà, sinó que les fa visible molt més enllà de fronteres de províncies, comarques i autonomies.

Important és que Surtdecasaponent estigui format per gent jove, que creguin en els nous mitjans digitals, amb els coneixements i l’experiència necessària per a promoure, amb els mitjans tècnics necessaris, les activitats que s’organitzen al nostre entorn fent-les arribar a un públic 2.0. Un equip amb capacitat per a la innovació, actuals i exigents.

A més hi ha una tendència que cal tenir present: actualment molts assistents a qualsevol acte volen compartir amb els seus amics, coneguts, familiars... l’experiència que estan vivint en aquell mateix instant i encoratjo a Surtdecasaponent que busqui la fórmula per a poder crear una experiència 2.0 més enllà de la seva difusió.

Lluis Agea
Tècnic de la Regidoria de Cultura, Ajuntament de Tàrrega