Sèries

Foto: 

Cedida
The Office

Les 12 sèries per passar millor els dies de confinament

Les comèdies que més ens han agradat i per què
Robert Roig
,
30/03/2020
Arts
Aquests dies de confinament són un bon moment per veure aquelles sèries que encara no havies tingut temps de devorar. T'hem preparat un exhaustiu llistat en què t'expliquem les que més ens han agradat i per què.

1. 'The Office' (Amazon prime)
Remake de l'homònima britànica del mateix nom -totalment recomanada també- que inventa el format del fals documental aplicat a la comèdia. Ens situa en una empresa venedora d’articles de paper d’una petita ciutat i com aquest ecosistema va evolucionant. Una sèrie plena de personatges absurds i asocials però que es van transformant en memorables i estimats. Nou temporades on les set primeres destaquen per damunt del gènere. 

2. 'Arrested Development' (Netflix)
“Aquesta és la història d’una família rica que ho ha perdut tot i del fill que no va tenir més remei que mantenir-los a tots units”, així explica la mateixa sèrie als crèdits inicials el que et trobaràs. Una sitcom on els personatges no evolucionen, sinó que es van radicalitzant dintre dels seus rols per crear situacions cada cop més hilarants. Una comèdia diferent amb situacions al límit. Després de tres temporades, Netflix va repescar la sèrie per donar-li un final amb dues temporades més, potser no tan brillants com les anteriors.

  • imatge de control 1per1

 


3. 'Scrubs'
Sitcom d’humor surrealista que explica els primers anys de feina d’un grup de joves acabats de sortir de la facultat de Medicina. Ens explica com van creixent professionalment en un hospital ple de bojos. Sí, el gènere d’hospitals està més que trillat al món de les sèries, però no hi ha gaires comèdies i aquesta podria ser la millor. Personatges molt carismàtics i gags portats al límit de l'absurditat, on representen els pensaments bojos del protagonista. Una actualització del tipus d’humor d’Ally Mcbeal i 'L’Imperdible Parker Lewys'. Nou temporades que et semblaran poques.

4. 'Community' (Amazon Prime)
Una joia infravalorada creada per Dan Harmon (Rick and Morty). Aquí el fil conductor són set persones que per diferents motius estudien en una universitat comunitària. Té un repartiment genial, amb personatges molt carismàtics però pel que realment brilla és per la versatilitat dels seus episodis: paròdies d’infinitat de gèneres, farcida de metallenguatge i plena de referències a la cultura pop, però sense complexos, ni estigmatitzant-ho com fan altres sèries més vistes. Crea un ecosistema brutal de tota la universitat ple de personatges secundaris que van agafant protagonisme depenent de la situació però que després no desapareixen. Sis temporades i a l’espera de la desitjada pel·lícula.

5. 'The It Crowd' (Netflix)
Sèrie britànica que ens situa als soterranis d’una gran empresa, dins del departament d’informàtica on dos nerds acaben sota les ordres d’una directora que no té ni idea de res que sigui tecnològic. No hi ha moralitat final, no hi ha evolució de personatges, aquesta sèrie solament busca l’humor per l’humor maltractant els personatges i posant-los en situacions impossibles que difícilment se'n podran sortir mantenint la dignitat. Com a curiositat s’ha realitzat una versió russa, alemanya, italiana i americana amb més o menys èxit. Quatre temporades més un especial de Nadal.

  • imatge de control 1per1



6. 'Apartamento 23'
Parteix d’una premissa bastant explotada. El personatge de poble que arriba a la ciutat, on coneix a algú que el porta pel mal camí, però executat amb molta originalitat i plena d’humor surrealista en situacions hilarants. Com a nota destacada apareix James Van Der Beek -el protagonista de 'Dawson Creix'- fent d’una versió passada de rosca d’ell mateix. Dues temporades fàcils i ràpides de veure.

7. 'Brooklyn Nine Nine' (Netflix, Movistar +, Sky)
Agafem un procedimental de policies i ho mesclem amb comèdia i un polsim d’absurditat i tenim 'B99'. Personatges extrems, situacions extremes però sempre sense perdre el sentit de realitat. Una sèrie sense alts i baixos. Set temporades sòlides i confirmada una vuitena.

8. 'Silicon Valley' (HBO)
Serie de start-ups i d’empreses tecnològiques que ens explica les interioritats d’una companyia creada per un geni i la seva lluita contra els grans monstres del mercat. Si coneixes el món veuràs parodiats molts moments de la realitat, i si no ho coneixes, descobriràs moltes situacions que a vegades poden semblar exagerades però que no ho són tant. Per a res comparable amb 'Big Bang Theory'. Sis temporades memorables.

9. 'Unbreakable Kimmy Schmidt' (Netflix)
Després de quinze anys tancada en un búnquer d’una secta apocalíptica pensant que el món havia desaparegut, una noia és rescatada i intenta recuperar la seva vida a Nova York. Una oda al cinisme però des d’una perspectiva vital. Com refer 'Friends' sense caure amb els tòpics de 'Como conocí a vuestra madre'. Quatre temporades.

  • imatge de control 1per1



10. 'Crashing' (HBO)
Una sèrie que tracta d’un còmic interpretant-se a si mateix. Obrint-se pas pels escenaris de Nova York. Hi apareixen molts altres còmics també fent d’ells mateixos. Explora el món de la stand-up comedy de Nova York. És una comèdia de situacions que no busca el riure fàcil, sinó que prefereix anar creant moments a partir de les males decisions dels personatges amb un toc elevat d’autohumiliació. Tres temporades.

11. 'Spaced'
Si us ha agradat la trilogia del Cucurutxo -'Zombies Party', 'Arma Fatal' i 'Bienvenidos al fin del mundo'- heu de veure la sèrie on tot va començar. Tot i que només es pot trobar en anglès, descobriràs una sèrie que gira al voltant d’una escriptora i un dibuixant de còmics que tenen uns veïns cada un més boig que l’anterior. Humor anglès elevat a la màxima potència. Dues temporades de pocs episodis farcides de moments èpics.

12. 'Parks and recreation' (Amazon prime)
Una sèrie de culte amb gran èxit als EUA però que mai ha arribat a aquí. Segueix l’esquema de fals documental i explica les aventures d’una empresa dedicada als parcs i oci d’una petita ciutat al mig dels Estats Units. Podríem dir que és la germana petita de 'The Office' amb uns personatges al mateix nivell. És com veure una sitcom de tota la vida, però amb aires totalment canviats i adaptats a l’actualitat. Set temporades, però encara no ha estat traduïda.

 

A

També et pot interessar