Workin' Moms

Foto: 

Cedida
Workin' Moms

10 sèries per (re)descobrir durant el confinament

Històries d'amor i amistat que t'enganxaran a la pantalla
Neus Barberà
,
18/03/2020
Arts
Són dies de passar hores i hores a casa i la pantalla ens ofereix moltíssimes opcions per oblidar-nos de la situació de confinament que estem vivint i endinsar-nos en històries divertides, que ens emocionen i que ens fan veure la vida d'una altra manera. Confesso que la meva afició a les sèries és bastant recent, però poc a poc li he anat trobant el gust i, com veureu, la temàtica de totes elles (tot i les diferències) podríem dir que gira al voltant de dos eixos principals: l'amor i l'amistat. Espero que us agradin!

Sexo en Nueva York
1. Sexo en Nueva York (HBO)
És la primera que vaig veure i he de reconèixer que em va encantar. Tot un clàssic i un abans i un després en el món de les sèries de televisió. Amb sis temporades (la primera del 1998!) i, en cas de voler-ne més, 2 "bonus track" en format pel·lícula sota el mateix nom. Quatre amigues que viuen a Nova York, divertides, diferents entre elles, però que parlen clar i viuen intensament les relacions personals (tant amoroses com d'amistat). 
 

Girls
2. Girls (HBO)
"És com 'Sexo en Nueva York', però amb noies més joves i més normals", em van dir per recomanar-me 'Girls', creada i protagonitzada per la gran Lena Dunham. La veritat és que també em va enganxar des del primer capítol, sentint-me una mica més identificada amb les protagonistes pel fet de ser noies (també molt diferents entre elles), però en una edat més propera a la meva i en moments vitals més semblants. Amb sis temporades, també!
 

  • imatge de control 1per1

The Good Wife
3. The Good Wife (Amazon Prime | Movistar+ | Netflix)
Tot i que no sóc massa fan de les trames judicials i les històries d'advocats, 'The Good Wife' em va agradar per la potència i força de la seva protagonista, Alicia Florrick (Julianna Margulies), una dona que, després de l'escàndol sexual del seu home - el fiscal del districte -, s'acaba reinventant i empoderant d'una manera espectacular. Entremig, evidentment, una gran història d'amor que t'atrapa i set temporades plenes de girs, enganys i judicis, molts d'ells, surrealistes. 
 

Skam
4. Skam España (Movistar+)
Cinc adolescents i els seus móns compartits. Personalitats, gustos i caràcters ben diferents, però amb un sentit de l'amistat que passa per damunt de tot. 'Skam España', la versió espanyola de l'original 'Skam' noruega, ja va per la tercera temporada i ens transporta a les històries d'institut, a aquells drames en què ens pensàvem que s'acaba el món i aquells primers amors que tant ens van ensenyar. Tot i que la nostra adolescència quedi lluny, és una sèrie que t'enganxa per la seva realitat i proximitat. 
 

Worki'n Moms
5. Workin' Moms (Netflix)
Com a mare treballadora, no podia no veure una sèrie que parla, precisament, del repte de ser mare i alhora seguir amb la teva carrera professional. Protagonitzada per quatre amigues amb perfils, vides i problemes ben diferents, la canadenca 'Workin' Moms' ens planteja situacions divertides (i no tan divertides) de la vida d'una mare d'avui en dia, amb tot el que això comporta. Recent estrenada, la quarta temporada!
 

Amigos de la universidad
6. Amigos de la universidad (Netflix)
"Vint anys després de llicenciar-se, un grup d'amics de la universitat reprèn el contacte i descobreix que l'amor no s'ha tornat més fàcil amb l'edat". Així és com es presenta la nordamericana 'Amigos de la universidad' que, tot i que només ha tingut dues temporades, ens apropa a històries entretingudes i divertides que, sense deixar una gran petjada, ens farà passar bones estones. 
 

Las chicas del cable
7. Las chicas del cable (Netflix)
Amistat, èxit i amor en cinc temporades intenses i plenes d'històries amb l'empoderament de la dona com a rerefons. 'Las chicas del cable', primera sèrie original de la plataforma Netflix produïda a Espanya, ens transporta als anys 30, quan quatre dones joves es traslladen a Madrid per treballar a una moderna empresa de telecomunicacions. Tot el que es desencadenarà des d'aquell moment, ens portarà a viure emocions i contratemps ben treballats. 
 

Sex Education
8. Sex Education (Netflix)
Tot i que els primers capítols no em van acabar de fer el pes, les recomanacions em van fer donar-li una oportunitat. Poc més va costar per enganxar-me a aquesta sèrie que, a més de tenir una latent història d'amor, ens parla de sexualitat d'una manera natural i posant damunt la taula realitats com l'homosexualitat, les agressions sexuals, el vaginisme o la importància de la comunicació en totes les relacions afectives. En un context pre-universitari, dues temporades i entranyables personatges. 
 

Love
9. Love (Netflix)
Comèdia romàntica que ens parla de la relació, aparentment incompatible, de la inestable Mickey Dobbs (Gillian Jacobs) i el "nerd" Gus Cruikshank (Paul Rust), que intenta obrir-se camí com a guionista a Hollywood. Dos personatges i una història que ens fa pensar en la precarietat laboral i emocional d'una generació amb molts somnis i una realitat ben diferent. 
 

Fleabag
10. Fleabag (Amazon Prime)
Diuen que és la comèdia del moment i la veritat és que no et deixa indiferent. Ironia, humor, sexualitat, amor i inconformisme, en una sèrie -creada per Phoebe Waller-Bridge- protagonitzada per una descarada i directa Fleabag qui, als seus 30 anys, s'enfronta a una crisi vital després de perdre la seva millor amiga. Ja només per la presentació, ja t'entren ganes de veure-la.

 

A

També et pot interessar