Foto: 

Cedida

6 sèries rodades a la província de Girona per veure durant el confinament

'Joc de Trons', 'Westworld' o 'Foodie Love' han estat rodades a la província
Arnau Margenet
,
19/03/2020
Arts
Ja ens anem fent a la idea. Toca quedar-se a casa, sí, i probablement aquest confinament ens deixarà reclosos més hores de les que una persona pot assumir abans no caigui près de la follia i acabi omplint el rebost de paper de vàter superabsorbent. Però, ben mirat, aquest recolliment a la llar també ens obre tot un ventall de portes que, d’altra manera, potser mai obriríem. Llaurar un hort en aquell tros del jardí, iniciar-te en el món del bricolatge o aprendre a fer magdalenes i dir-ne muffins. Les opcions són infinites, però avui no ens volem arriscar i anirem a tret segur parlant de sèries.
Si veieu que de casa el veí surt una fumera densa no patiu, segurament és el resultat de barrejar 55 polzades de 4k amb una subscripció premium de Netflix. I és que, davant la clausura obligada, submergir-nos en el plasma catòdic i gaudir d’aquests contes moderns sempre es presenta com una opció suggerent. En aquest cas, us volem recomanar un grapat de sèries que comparteixen un denominador comú: s’han rodat a les comarques gironines. Són moltes les produccions que, darrerament, han vist en la província gironina un indret ple de possibilitats. Agafeu la manteta, i al play!
 
 
Joc de Trons
Comencem per on toca. 'Joc de Trons' s’ha convertit en la saga més popular de la història de la ficció televisiva. La sèrie, adaptació de la saga literària firmada per George R.R Martin, és un dels icones de la cultura popular més efervescents d’aquest segle. Després de vuit intenses temporades de batalles, conspiracions i fraticidis, 'Joc de Trons' va acomiadar-se el 2019, deixant rere seu un reguitzell de milions de fans enfrontats per la polèmica temporada final. 
 

Pel que fa al nostre territori, 'Joc de Trons' va deixar per a la història (i pel sarró) el rodatge d’un capítol al barri vell de Girona, amb la catedral de Girona com a espai protagonista. Un rodatge que es va fer amb total discreció i sota estricta vigilància, i que segur que els veïns del barri recordaran tota la vida. 
 
Siguis o no siguis un amant del gènere fantàstic, “Joc de Trons” és de visionat imprescindible. Si encara no t’hi has posat, ara tens una bona oportunitat per descobrir tot el que s’amaga “més enllà del mur”. La trobareu a HBO i Movistar+.
 
Foodie Love
Es tracta de la primera sèrie de la set vegades guanyadora dels premis Goya, Isabel Coixet, i que podeu trobar a la plataforma de HBO. Aquest sèrie narra la relació de dos joves (Laia Costa i Guillermo Pfening) que es coneixen a través d’una app de cites per aficionats a la gastronomia i que, després de les desavinences inicials, descobriran que tenen moltes coses en comú. 
 

  • imatge de control 1per1
La sèrie, produïda per Miss Wasabi Films per a HBO, consta de vuit capítols. Entre d’altres localitzacions, la directora barcelonina va escollir l’àrea de servei Porta Catalana per rodar una de les escenes, amb l’AP-7 de fons. 
 
Hache
Del gènere romàntic passem al suspens. La sèrie 'Hache', creada i escrita per Verónica Fernández, narra la història d’una criminal vinculada a una organització de tràfic d'heroïna. La sèrie està inspirada en fets reals, ambientada en la Barcelona dels anys seixant, està protagonitzada per l’actriu Adriana Ugarte.
 

En aquest cas, part del rodatge de “Hache” ha tingut lloc a Palamós, concretament en una finca privada del paratge de Castell, on hi van participar desenes de figurants vinguts de les comarques de Girona. Podeu trobar-la a Netflix.
 
Westworld
Durant tres dies del 2019, Besalú es va convertir en una vila italiana del 1941 envaïda pels nazis. Tancs, sidecars dels anys 40, soldats alemanys, esvàstiques… tres dies on el poble garrotxí va transformar-se en un escenari de la tercera temporada de 'Westworld', de HBO
 

La sèrie, dirigida per Jonathan Nolan (germà de Cristopher Nolan i guionista d’Interstellar) i produïda per J.J Abrams (Star Wars, Perdidos), planteja una distopia on els humans tenen accés a un parc d’atraccions habitat per bots i on hi tenen llum verda per cometre tota mena tropelies. El que no saben és que la revolució dels bots és a punt de començar. Una interessant proposta, altament adictiva, que trobareu a las plataformes de HBO i Amazon Prime.
 
La Unidad
Un grup de polícies especialitzats són la punta de llança de la lluita antiterrorista a Espanya. Aquesta és la premia de 'La Unidad', un thriller policíac produït per Movistar+, firmat pel director Dani de la Torre (El Desconocido, La Sombra de la Ley). Una història que balla entre la ficció i el testimoni real de policies que s’han dedicat a combatre el terrorisme jihadista.
 

'La Unidad' s’ha enregistrat en diferents localitats de l’Empordà, com La Jonquera, Palafrugell i Figueres, i també a França, Nigèria o Tànger. En aquesta ocasió, haurem d’esperar un xic per veure-la ja que la data d’estrena està fixada pel maig.
 
El Inocente
Desques tanqués les cel·les per sempre més, l’antiga presó de Figueres s’ha convertit en un inesperat escenari fílmic. Després de ser el set del rodatge íntegre de la guardonada 'Lone Wolves' (Sergi Arnau, 2019), ara també ho serà de la nova sèrie de Netflix 'El Inocente', protagonitzada per Mario Casas, Aura Garrido i Alexandra Jiménez.
 
 
'El Inocente' narra la història d’en Mateo, un jove que, accidentalment, es converteix en un assassí. Després de nou anys de condemna, ha refet la seva vida, però una trucada insospitada el portarà de nou a reviure el malson. En aquest cas, també tocarà esperar fins a la tardor per poder gaudir-la.
 

A

També et pot interessar