Arbre de Nadal

Foto: 

Cedida
Arbre de Nadal il·luminat

Les 5 idees per preparar les festes de Nadal amb la canalla

Us proposem 5 idees per fer créixer la màgia dels dies de Nadal
Surtdecasa
,
14/12/2020
Família
A l’entorn familiar les festes de Nadal mai no arriben per sorpresa. Els infants les esperen amb candeletes, així que no ens poden agafar desprevinguts, de cap manera. Poques coses els fan tanta il·lusió com viure les festes de Nadal, així doncs, procurem que siguin ben especials i deixem-nos contagiar d’aquest esperit per fer-lo durar tants dies com sigui possible.

Fem arbres de Nadal amb papiroflèxia i gomets d'estrelles
1. Fem el pessebre i engalanem la casa
Per als nens fer el pessebre implica entendre aquestes festes i posar ordre sobre qui és qui d’una manera lúdica i entretinguda. Tant hi fa si el nen Jesús és de porcellana o un ninot de fang; si el caganer és un extrafamós o la figureta clàssica; o si les muntanyes són fetes amb escorça d’alzina o amb closques de coco. Ens importa ser imaginatius i el resultat estarà sobradament bo sigui el que sigui. Del que es tracta és de fer-ho com un joc i pensar l’escenificació i el decorat. Als petits els encantarà fer uns arbres de papiroflèxia, uns núvols de cotó o un riu amb un mirall i pedretes. A més, entendran qui és cada personatge i quin paper juguen dins del pessebre. Si pensem en treballs manuals, podem triar qualsevol arbre del jardí o fins i tot alguna planta d’interior per penjar-hi unes llumetes, fer-hi unes llaçades i penjar-hi una estrella al capdamunt. També podem fer un ram amb eucaliptus i unes quantes pinyes per penjar-lo a la porta o fer el propi calendari d’advent. Teniu tot el que us cal? A la papereria hi torbareu tot allò necessari per fer qualsevol treball manual i, si no teniu temps o us falta imaginació, els mercats de Nadal són la millor de les opció.

 

Detall de la decoració d'un mercat de Nadal
2. Visitar els mercats nadalencs i de proximitat
Us agraden les boles de vidre amb neu a l’interior que giren mentre sona una nadala? I l’olor dels rams de Nadal? Necessiteu unes quantes llumetes per il·luminar el camí dels Reis al pessebre o unes garnaldes per guarnir la casa? Sigui per alguna d’aquestes coses o per fer una passejada nadalenca ben abrigats, podeu visitar el mercat de Nadal de la vostra població. Enguany, molts dels mercats de Nadal han estat suspesos, però encara n'hi ha que sobreviuen a les suspensions. Podeu consultar la ubicació i els horaris dels principals mercats de Nadal aquí.

 

Foto: Casa del Tió d'Argençola
3. Sortim a buscar el Tió
El Tió pot arribar a casa de diverses maneres. Hi ha qui tria i remena el que més li agrada al seu mercat de Nadal. També hi ha qui fa una excursió per un bosc veí i, seguint un llistat de pistes, acaba trobant el tronc elegit per esdevenir Tió. De vegades, el Tió també pot aparèixer per sorpresa a casa, tot famolenc, i demana un plat amb unes mandarines, patates o algunes llesques de pa. Cadascú tria si mentre canta, pica amb un bastó, acompanya amb unes palmades o es frega les mans pensant en què cagarà el Tió.

 

Galetes nadalenques fetes a casa
4. Ideem els àpats de Nadal.
És clar que es pot comprar el brou de Nadal ja elaborat, també els canelons, i fins i tot el tortell de Reis, però si una cosa agrada als nanos, és equipar-se amb el davantal i divertir-se a la cuina. Llistar els àpats que per costum i tradició fem segons la data, així com els ingredients necessaris, els ajudarà a veure quina organització cal per fer les celebracions amb un àpat, perquè tant si a la taula en seuen sis, com deu cal comptar amb els ingredients de base. Un cop resolta aquesta logística inicial i ja amb els ingredients, cal pastar les pilotes, farcir els galets, enrotllar els canelons… I quan es tracta d’arremangar-se, la cuina és dels millors laboratoris per a qualsevol criatura. 

5. Després d’un bon àpat, sessió de cine… nadalenc!
Poden passar tants anys com sigui, però títols com ‘Sol a casa’, ‘Polar express’, ‘Conte de Nadal’ o ‘Harry Potter i la pedra filosofal’ ja són ara clàssics, i les generacions que pugen també en gaudeixen molt. Si la canalla de casa encara és petita per aguantar pel·lícules tan llargues, amb facilitat trobareu els capítols especials de Nadal d’en Mic i els seus amics, la Peppa Pig, el Xai Shaun o en Bob el manetes entre tants altres. A mig camí també hi ha genials curtmetratges i migmetratges: us proposem ‘Snowman’, ‘El Nadal del sr. Branquilló’ o la recentment estrenada però ja exitosa ‘Once upon a snowman’ basada en la història del personatge de l’Olaf, de Frozen.

A

També et pot interessar