Infants Girona

Foto: 

Cedida

Els infants conquereixen els museus gironins

Ramon Buxó ens explica com la Xarxa Territorial de Museus de Girona proposa 26 aventures per als més petits
Surtdecasa Girona
,
21/12/2018
Família
Fins al 7 de gener té lloc una nova edició de Nadal al Museu, en què els 26 museus de la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona convertiran en detectius els nens i nenes que, a més de resoldre missatges secrets, també descobriran el patrimoni cultural. La Xarxa Territorial de Museus de les comarques de Girona, que forma part de les xarxes territorials de museus de Catalunya, fa una crida als infants perquè descobreixin els museus a través d'una aventura. Així, es transformaran en petits detectius per descobrir els missatges secrets que amaguen els museus.

"Aquesta és la quarta edició en què els museus ens unim per fer activitats conjuntes", assegura Ramon Buxó, coordinador de la Xarxa de Museus. "Un dels principals objectius com a Xarxa és que puguem presentar un projecte en comú i transversal i, per això, vam pensar que a l'època de Nadal podíem fer activitats per arribar a tota la família", explica.

"El fil conductor a tots els museus és un joc de pistes en què els infants han d'anar descobrint què passa a cada espai, i així anar resolent el missatge secret", diu Buxó. Per això, els infants es podran endinsar en diversos contextos, com la vida del passat, en el medi marí, artesà, religiós, etc. "Cada any hem anat buscant fórmules diferents, però sempre hi ha una imatge que crida a saltar una finestra per entrar en un museu i descobrir un món de sensacions, un patrimoni del territori, d'una manera molt especial", comenta. 

Olot, Figueres, Ripoll, Banyoles, L'Escala, Girona o Arbúcies són alguns dels espais que es poden visitar. "Potser són museus que els infants ja han visitat en alguna sortida de l'escola, però si hi tornen, veuran que tenim més coses a fer i per ensenyar-los". Així, la idea és que els museus puguin ser espais no només per visitar-los un cop sinó un lloc on fer activitats en funció de l'època de l'any. En aquest cas, els museus han organitzat també activitats paral·leles com tallers de reciclatge i de cuina, fins a tallers per crear objectes nadalencs com porta-espelmes, amulets, fanalets, corones, estrelles, calendaris o titelles. També hi haurà molts jocs de pistes en família, contacontes i relats, visites guiades, gimcanes i jocs per gaudir en família. La majoria d'aquestes activitats seran gratuïtes.

Més informació: 

Web Nadal al Museu

Llistat de Museus que hi participen:
Museu Etnològic del Montseny. La Gabella (Arbúcies)
Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles
Museu Darder. Espai d'Interpretació de l'Estany (Banyoles) ·
Terracotta. Museu de terrissa i ceràmica industrial de la Bisbal
Museu Municipal Josep Aragay (Breda) ·
Ecomuseu-Farinera de Castelló d'Empúries 
Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries
Museu de l'Anxova i de la Sal (l’Escala)
Museu del Joguet de Catalunya (Figueres)
Museu de l'Empordà (Figueres)
Museu d'Arqueologia de Catalunya-Girona
Museu d'Art de Girona
Museu del Cinema. Col·lecció Tomàs Mallol (Girona)
Museu d'Història de Girona 
Museu d'Història dels Jueus (Girona)
Tresor de la Catedral de Girona
Museu Municipal de Llívia
Museu del Mar de Lloret de Mar
Museu de la Garrotxa
Museu dels Sants d'Olot
Museu del Suro de Palafrugell
Museu de la Pesca de Palamós
Museu Etnogràfic de Ripoll
Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols
Museu de la Mediterrània (Torroella de Montgrí)
Museu d'Arqueologia de Catalunya-Ullastret. 

A

També et pot interessar