Tions - MAC Olèrdola

Foto: 

Cedida
Activitat 'Els tions han arribat al bosc d'Olèrdola'

Els 10 imperdibles infantils de Nadal als Museus

Propostes originals per fer amb els més petits de casa durant les festes nadalenques
Surtdecasa
,
14/12/2021
Família

Aquest Nadal es presenta amb molta activitat als museus de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural. Una agenda d'actes infantils originals i de tot tipus que tindrà lloc entre les històriques parets d'edificis que tenen el pes i l'encant dels nostres avantpassats. Us seleccionem algunes de les activitats que no us podeu perdre. Si cliqueu l'enllaç de sota de cada proposta tindreu informació dels horaris, el contacte i com reservar la vostra entrada. A més, hi ha tota una agenda plena de més activitats que trobareu en aquest enllaç!

Aqueonadal al MAC Barcelona | Foto: Pepo Segura
1. Arqueonadal, conèixer el dia a dia dels ibers (Barcelona i Ullastret)
Famílies, teniu plans per aquestes vacances de Nadal? Les seus de Barcelona i Ullastret del Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC) ofereixen descobrir, a través de dinàmiques i jocs, el dia a dia dels ibers: com eren, en què creien, què parlaven i on vivien. Us proposem una expedició al passat de la mà de quatre maletes. Cadascuna amb un univers particular, carregat de curiositats i misteris que us permetran aprendre de manera lúdica, cooperativa i autònoma. A punt per al viatge? No t’oblidis d’agafar les maletes, plenes de sorpreses que t’acompanyaran i et sorprendran. Edats recomanades: de 6 a 12 anys.
> Més informació MAC Ullastret
> Més informació MAC Barcelona

  • imatge de control 1per1

2. Tallers de Nadal al MAC-Empúries (Empúries)
No us perdeu els tallers infantils que el MAC-Empúries ha preparat per aquest Nadal, concretament els dies 28, 29, 30 i 31 de desembre. Sabó artesanal, decoració nadalenca, gimcana emporitana, un joc de bitlles amb materials reciclats... Cada dia s’emportaran a casa una manualitat elaborada per elles i ells, jugaran, descobriran espais de la ciutat grega i romana d’Empúries i tindran un munt de sorpreses!
> Més informació

3. Escape room urbà nadalenc: l’enigma del museu (Girona)
A les sales del Museu d’Art de Girona s’hi amaga un cofre que fins ara mai ningú ha pogut obrir! La vostra missió és localitzar-lo i desxifrar la contrasenya per obrir-lo. Amb un mapa de la ciutat de Girona, haureu d’anar seguint les pistes i resoldre enigmes per tal d’aconseguir les cinc xifres del cadenat i poder obrir el cofre. Amb l’ajuda de la guia que us acompanyarà, fareu un recorregut pels carrers del Barri Vell per descobrir, a través de diversos indrets de la ciutat, cinc obres emblemàtiques de la col·lecció del Museu i els secrets que amaguen. L’activitat funciona com un escape room (a l’aire lliure i al Museu) en què, a través d’un joc de pistes, els participants haureu de treballar en equip per resoldre cada enigma i poder continuar amb la missió. Us atreviu a convertir-vos en detectius per unes hores i redescobrir la ciutat de Girona a través de les seves obres d’art? El Museu us necessita per tal que trobeu el cofre de Nadal abans no sigui massa tard! Adreçat a nens i nenes de 8 a 13 anys acompanyats d’una persona adulta.
> Més informació

 

Aquest Nadal viu el Patrimoni
4. Taller de creació de calendari d’advent (Girona)
S’apropa el compte enrere per als dies més màgics de l’any. Esteu a punt? El calendari d’advent ens ajuda a saber els dies que falten perquè arribi Nadal, i cada dia que passa ens ofereix una sorpresa! Us proposem en aquest taller al Museu d'Art de Girona una manera original i divertida de crear el vostre calendari d’advent personalitzat.
> Més informació

5. Taller de creació de corones de nadal (Girona)
Vols tenir una llar ben nadalenca? Res millor que una bona corona de Nadal perquè els teus veïns i amics sàpiguen que t’agraden els canelons, el Tió, estar amb la família i (sobretot!) els regals. Al Museu d’Art de Girona confeccionareu la corona de Nadal més completa perquè puguis decorar la teva habitació.
> Més informació

6. Més tallers nadalencs (Girona)
El Museu d'Art de Girona viu el Nadal intensament i ho fa amb encara més tallers! En un d'ells, s'oferiran materials i eines per personalitzar el vostre bastó d’una manera ben artística per a que el tió us cagui molts regals. Els infants podran portar el seu propi bastó de fusta o disposar-ne d’un el mateix dia de l’activitat. També hi haurà el taller 'Benvingut any nou!' on ens proposen un divertit taller per preparar el cotilló i celebrar la festa de Cap d’Any ben equipats amb antifaços, serpentines, bossetes pel raïm de la sort i moltes altres sorpreses! Finalment, el Taller 'Fem llum, que arriben els reis!' us permetrà dissenyar i fer el vostre fanalet per facilitar el camí a ses Majestats i donar la benvinguda als Reis Mags d’Orient.
> Més informació

  • imatge de control 1per1

7. Els Tions han arribat al bosc d’Olèrdola (Olèrdola)
Voleu introduir els nens i nenes en la màgia del tió? En aquesta activitat, al MAC Olèrdola, veureu de quines plantes s’alimenten durant tot l’any i on s’amaguen. Un cop acabat el recorregut, els infants realitzaran una manualitat per crear-se un tió a partir d’un tap de suro que podran penjar a l’arbre de Nadal. Opcionalment, un cop acabada la manualitat, els nens que ho desitgin podran anar a buscar el seu tió “de veritat” per endur-se’l a casa.
> Més informació

8. Contes i taller de postals de Nadal (Girona)
El dijous 30 de desembre i dimarts 4 de gener de 2022 al MAC Girona hi haurà un taller de contes de Nadal on es llegiran algunes de les més famoses llegendes nadalenques de tots els temps. També es confeccionaran de manera artesanal i manual postaletes de Nadal perquè els més petits de la casa puguin felicitar les festes als seus éssers més propers. L'edat recomanada per fer aquest taller és de 4 a 10 anys i hi haurà un aformanet màxim de 25 persones.
> Més informació

 

Contes de Nadal al Museu d'Història de Catalunya
9. Titelles al Museu d’Història de Catalunya de Barcelona (Barcelona)
Al Museu d’Història de Catalunya de Barcelona hi ha programat titelles els dies 28, 29 i 30 de desembre. Una de les representacions és 'Muuuun' de la Cia La Curiosa. Dos personatges de mons diferents es troben en un planeta nou i, malgrat que parlen llenguatges diferents, s’acaben entenent! Com ho fan? Trobant punts en comú, com fan les melodies i els colors als quadres sonors. Els sons inspiren textures i els colors i les formes inspiren melodies per crear, així, imatges plenes de formes, colors i sons en directe. Sobre l’escenari dues intèrprets, el moviment de l’Alba inspira els sons, la musicalitat de la Claudia ens regala colors i formes. Els quadres sonors són el punt de trobada de l’expressió plàstica i la musical, que interaccionen en un espai ben proper que ens permet, més que assistir a un espectacle, viure una experiència plurisensorial que fa gaudir tota la família.
> Més informació

10. Poemes Visuals de Companyia Jordi Bertran (Barcelona)
El Museu d’Història de Catalunya de Barcelona hi ha programat 'Poemes Visuals', un espectacle generós, ple de tendresa, que omple cada racó de l’escena d’un virtuosisme inusual, fruit d’anys de treball. L’espectacle s’inspira en la màgia dels poemes visuals del poeta català Joan Brossa, prenent en préstec el magnetisme de l’abecedari brossià, el joc de lletres amb el que el poeta il·lustrava la seva poètica visual. Poemes Visuals comença amb un actor-músic, representant un poeta; porta una maleta plena de lletres d’escuma i comença a jugar amb els seus sons i formes, descobrint que, a partir de les lletres, pot crear poesia sense la necessitat de construir paraules. Amb la guitarra i les cançons estableix una tendra relació amb les lletres, que prenen vida i creen un univers ple de personatges, coreografies, humor i accions dramàtiques, tot demostrant que les lletres no serveixen només per a omplir papers i ordinadors sinó que també poden crear un món sensible, de sorprenent senzillesa. Les lletres, manipulades amb tiges sobre una taula, adquireixen vida pròpia i es van transformant a mesura que avança l’ espectacle: la “E“ es converteix en un gos que juga amb un nen, que és la “I”. Una “Y” amb una “U” creen una ballarina rítmica i una simple “T” un trampolinista.
Més informació

Més informació: 

> Consulta totes les activitats aquí (enllaç)

Espai patrocinat per:

 

A

També et pot interessar