Foto: 

Cedida
S'obre un concurs per organitzar la Nit de poesia

La Nit de poesia es transforma en un concurs obert

El Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat organitza un concurs per la nit més poètica
Surtdecasa Vallès Occidental
,
01/04/2015
Activa't
Si us agrada escriure esteu d'enhorabona perquè per primer cop el Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat obre al públic un concurs per participar a la Nit de poesia commemorant així els seus quinze anys de trajectòria poètica. Una gran oportunitat per donar a conèixer nous talents literaris en una de les vetllades més significatives al Vallès.

L’ajuntament de Sant Cugat i la Institució de les Lletres Catalanes convoquen, per primera vegada, un concurs per organitzar la Nit de poesia del Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat. La iniciativa té l'objectiu de fomentar la participació en el festival que, enguany, ja fa quinze anys que es celebra.

Les diferents activitats que s’hi programen pretenen mostrar la diversitat i qualitat de la poesia catalana i volen arribar a tot tipus de públic: alumnes, professors, joves i gent gran. Nous amants de la poesia i veterans aficionats al gènere. El certamen ha anat creixent amb diferents activitats tant al mateix Teatre-Auditori com a les llibreries, biblioteques, escoles, centres cívics i carrers. Actualment ha aconseguit desplegar tot el teixit cultural santcugatenc refermant la seva condició de festival nacional de la poesia catalana i enguany comptarà amb tres focus importants: la celebració dels seus 15 anys, l'homenatge a Francesc Garriga i l'homenatge a Montserrat Abelló.

  • imatge de control 1per1

El Festival, que tindrà lloc entre el 18 i el 25 d’octubre, té com a acte de referència aquesta nit poètica el dimarts 20 del mateix mes al Teatre-Auditori de Sant Cugat. Aquesta vegada, les dues entitats implicades, han volgut convocar aquestes bases per obrir la celebració a poetes, gestors, amants de la cultura i joves promeses literàries. D'aquesta manera la vetllada més rellevant del Festival es renova i s'amplia. Noves propostes artístiques mitjançant un concurs públic on tothom hi està convidat.

Com és habitual, les empreses o persones físiques que hi vulguin participar hauran de contemplar les condicions següents:

Pel que fa a valors i missatges es tindran en compte tres aspectes fonamentals: la vitalitat creadora de la poesia catalana, la modernitat, innovació i projecció d'aquesta i la figura del mateix festival en diàleg amb el teixit ciutadà concebut i arrelat en l’àmbit nacional. Pel que fa a les qüestions formals i d'estil es valoraran bàsicament dues coses per igual: la qualitat i varietat dels diferents participants i la originalitat d'aquests, així com la seva capacitat de fer arribar la poesia al gran públic.

El lliurament de propostes finalitza el dilluns 20 d’abril, a les 24h. Us hi animeu?

 

 

Més informació: 

Trobareu les bases amb tots els requisits en aquest enllaç.

A

També et pot interessar