Jump to navigation
El gustÉs evident que en una fira de vins aquest és el sentit bàsic, així que comencem per aquí. Per molt que es programin activitats alternatives la principal sempre serà el tast i el protagonista serà el vi. Diversos sommeliers us guiaran per les DO catalanes, si ho preferiu només per les de Tarragona o dels vins Ferré i Catasús que prometen una sessió amb una dosi de diversió.
Però no només hi podreu tastar vi, sinó que, si sou dels que sempre teniu un budell mig buit o preferiu no beure amb la panxa buida, podeu trobar un maridatge de cava i formatge a càrrec de Xerigots i Eneko Iribarren. O també podreu provar un ingredient bàsic de la dieta mediterrània que ha acompanyat l'oli en aquest procés de renovació i posada el dia: l'oli. Ho podreu fer a l'activitat “Els set pecats capitals” que tindrà lloc diumenge al matí.
Però no només de vi s'alimenta l'esperit. Hi ha a altres begudes alcohòliques que s'han populartizat aquest temps. És el cas del vermut, la beguda de moda, que també serà present al certamen amb Vermut Dos Dèus que oferiran a l'hora del vermut, com ha de ser. Però arriben disposats a trencar mites, com ara que hi ha una hora pel vermut, nosaltres n'estem convençuts, si no hi esteu d'acord passeu-hi a veure si us convencen. I si el que us passa és que ja patiu per com impressionareu als companys de feina i familiars a les llargues sobretaules de Nadal El Celler del Cava arriba per ajudar-vos amb una màster class del clàssic contemporani que no mor mai: el gin-tònic.
Si alguna d'aquestes activitats us ha cridat l'atenció consulteu els horaris exactes a l'enllaç.
VistaDiuen que sovint les coses ens entren pels ulls. Fins i tot hi ha qui tria els vins per l'etiqueta, cosa que deixareu de fer un cop hagueu passat per algun dels tasts que us hem proposat. Ara bé, la vista segueix sent un sentit bàsic i també serà present a la fira. Ho serà a través de la moda amb Casual&Wine, una idea de Sol Roig, d'Emovins, i Esteve Esteve, sommelier de Ca l'Esteve. Convençuts que la moda forma part de les inquietuds de la societat actual i que el món del vi forma part de la nostra cultura i l'hem d'entendre com a tal proposen aquesta experiència deixant clar que no hi ha una tendència millor que aquella amb la que un s'identifica.
OlfacteEl vi no només és fet de gustos, també és fet d'olors. El del Bages té les aromes de l'espígol, la farigola i el romaní que poblen els boscos d'alzines, roures i pins que envolten les vinyes d'aquesta DO que tindrà un pes específic en aquesta edició del Terrassa de Vins. Una gran desconeguda que tenim ben a prop i que produeix un vi d'una gran frescor molt marcat per les emblemàtiques serres que envolten el Pla del Bages com Montserrat, Sant Llorenç del Munt i l'Obac o el Montcau. I té, a més a més, un raïm que ha esdevingut símbol d'identitat ja que és l'únic lloc d'Espanya on es conrea i que produeix un vi blanc molt afruitat.
TacteTerrassa de Vins també ha pensat en els més petits de casa preparant una activitat especial per ells: Cap de suro! Podran demostrar que de caps de suro no en tenen res i construir tot tipus d'objectes decoratius amb aquest material.
OïdaI per acabar no podem oblidar que Terrassa és ciutat de jazz i per això aquesta música no podia faltar. Hi arribarà per cloure el certamen amb la col·laboració del Terrassa Hoppers. Amb una base tècnica, el swing permet a aquells que el ballen expressar-se lliurement amb uns moviments que sorgeixen de manera natural. Un fet que, segons els organitzadors, recorda a les varietats de vins més joves que acompanyaran aquesta activitat.